prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Zašto je g. Lazarin upropastio sučeljavanje?

Zašto je g. Lazarin upropastio sučeljavanje?

Voditeljica Jabuka TV-a, gđa Leonarda Lujić koja je moderirala jučerašnje sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Svetog Ivana Zeline u Gradskoj vijećnici,  otvorila je večer na zanimljiv način: „Čudi me nedolazak g. Lazarina, kojeg sam prije pola sata imala priliku upoznati u cafeu Ruža. Možda vam treba još jedan rotor i s druge strane trga kada se g. Lazarin uspio izgubiti na putu od Ruže do Gradske vijećnice“.

Kao što zaključujete g. Lazarin se nije pojavio na 2. poluvremenu sučeljavanja. Time je pokazao dvije stvari. Prva je da ne poštuje građane Svetog Ivana Zeline koji su uživo željeli čuti i vidjeti kandidate u prezentiranju njihovog viđenja razvoja grada Svetog Ivana Zeline u slijedeće četiri godine. Druga je očigledno nepoštovanje i strah od Prigorje.hr, koji je jedini zaslužan da je do ovakvih sučeljavanja došlo. Radio Zelina nije uopće imala namjeru organizirati sučeljavanja i to je napravila isključivo u dogovoru s g. Lazarinom u zadnja dva dana. Sučeljavanje na Radio Zelini je održano prema temama i pravilima koje je definirao Prigorje.hr. Nevjerojatno je stoga da se g. Lazarin nakon Radio Zeline nije htio pojaviti pred većom publikom i neovisnom voditeljicom. Prema neprovjerenim informacijama iz, kako se to kaže, dobro obavještenih političkih krugova, priča se kako je Vlado Žigrović bio protiv da uopće Lazarin ide na sučeljavanje i da je nakon lošeg nastupa na Radio Zelini Lazarinu bilo zabranjeno da dođe u Gradsku vijećnicu. Tako je 70-tak građana Svetog Ivana Zeline koji su se sinoć okupili u Gradskoj vijećnici i 2351 pratitelja na Facebook stranicama Prigorje.hr izgubilo priliku uživo vidjeti i čuti što g. Lazarin nudi.

Nama u Prigorju.hr ostaje gorak okus nakon svega jer smo pokrenuli ovo sučeljavanje, a na kraju ga nismo mogli realizirati s oba kandidata. Dobili smo komentar da se gospodin Lazarin ljuti na Prigorje.hr zbog teksta o njegovoj plaći i beneficijama u Županijskim cestama te tekstu kako je ukrao sliku trgovačkog centra za svoj plakat. Ovo oko krađe je potvrdio trgovački centar kojem je uzeta slika, a za plaću smo mu dali priliku i poslali službene upite. Na kraju krajeva, on je sam odlučio zatajiti iznos plaće, službene kartice, službenog automobila, regresa, božićnica i drugih beneficija koje prima.

Sučeljavanje smo organizirali na najveći mogući transparentan način. Napravili smo niz ustupaka, promijenili i termin i moderatora, sve kako bi ugodili gospodinu Lazarinu. Bez obzira na nečije osobno mišljenje kome je koji medij više sklon, smatramo da su se obojica kandidata trebala pojaviti na oba sučeljavanja. Na Prigorje.hr svakako, jer smo mi sve to i pokrenuli. Hrvoje Košćec je to napravio, a Franjo Lazarin je uzeo našu ideju, teme i pravila sučeljavanja i s tim otišao samo na Radio Zelinu. Smatramo da se imamo pravo žaliti i svjesni smo da će nas zbog toga g. Lazarin i njegovi simpatizeri proglasiti pristranima. Međutim, u svemu ovome jedino je pristran bio, nažalost, on. [Prigorje.hr]

na vrh članka