prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Protest nezadovoljnog građana

Protest nezadovoljnog građana

U redakciju je putem e-maila stiglo pismo nezadovoljnog građanina čija je slika bez njegovog odobrenja objavljena u promidžbenom materijalu kandidata za gradonačelnika g. Lazarina. Pritužbu Stjepana Findrija donosimo u nastavku, a gospodin Findri nam je i rekao kako se žalio i Državnom izbornom povjerenstvu te GONG-u. Iz GONG-a su mu odgovorili kako slobodno može podići i privatnu tužbu. 

„Promidžbena brošurica HDZ-a koja se je našla u mom poštanskom sandučiću 31. svibnja ove godine, ponukala me da više popratim aktualna događanja vezana za lokalne izbore u Svetom Ivanu Zelina. Tim više što na trećoj stranici, luksuzne tiskovine nalazi se slika moje malenkosti, u krupnom planu, slikana i objavljena bez mojeg dopuštenja i usprkos tome što se ja ne slažem s stavovima g. Lazarina. Iskorišten je kadar koji je snimljen ispred crkve u Kominu nakon Svete mise na Kajkavskom. Nakon mog telefonskog protesta gospodinu Lazarinu, on se je ispričao i obećao, da će Radio Zelina idući dan u vijestima u 12 sati objaviti tu ispriku.

Uključio sam radio Zeline u naznačeno vrijeme no isprike nije bilo pa sam radio slušao cijelo vrijeme. Pritom sam slušajući opozicijske lidere i njihovo blaćenje koje nema granica. Da li je riječ o populizmu, koji je nedavno zavladao hrvatskim medijima ili je riječ o primitivizmu? Osim blaćenja nije bilo moći razaznati što oni žele. Jasno je ko dan da se je radio Zelina svrstala na stranu HDZ-a i opozicije. Ništa od programa koje bi mogao shvatiti ja kao gospodarstvenik i građanin Zeline. Ali je jasno vidljivo da velik dio kandidata se snažno bori da uđe u strukture vlasti.

Nakon sučeljavanja na Radio Zelini gospodina Franje Lazarina i gospodina Hrvoja Košćeca stvari su još više postale jasnija, a odustajanje gospodina Lazarina od sučeljavanja u gradskoj vijećnici (vođeno od novinara s Jabuka TV) potpuno se razbistrile, jer je postalo jasno da je gospodin Lazarin zapravo nema program. Sve što gospodin Lazarin obećava HDZ je imao priliku ostvariti sve te puste godine koje je bio na vlasti u Zelini. Zašto vjerovati da će se sada nešto promijeniti kada u gradskom vijeću sjede svi oni koji su vodili grad u prije Hrvoja Košćeca.

Nije pomogao ni premijer koji s pratnjom obilazi kandidate po Hrvatskoj. Baš kao ni Sanader koji je u Zelini mahao jamstvenom karticom. Premjer je bio je i u Zelini, na trošak poreznih obveznika, u svrhu promidžbe HDZ-a. Kakve koristi ima Zelina od toga? Osim što to košta Hrvatske obveznike cca 200.000,00 kn dnevno. Računajte 50-ak ljudi, agenata u civilu s slušalicama u uhu, s velikim pištoljem pod pazuhom i autom od 250 do 300 kw ili oko 800.000,00 kuna svaki. Jadnije opozicije i njihovih čelnika nikada u Zelini nije bilo. Oni bi sve srušili, ali ne nude ništa novo. Siguran sam da će građani i ovaj puta to prepoznati.“
Stjepan Findri

na vrh članka