prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Prljava kampanja bez sadržaja

Prljava kampanja bez sadržaja

Možda vam je naslov ovog članka na prvo čitanje mogao zazvučati dramatično, no već nakon površne analize ipak ćete se složiti da za njega zaista ima osnova. Krenimo redom. U pisanim materijalima g. Lazarina pod  projektom novog trgovačkog centra kočoperi se slika koje se ne bi posramili ni veći gradovi od Svetog Ivana Zeline. Uz nekoliko općenitih rečenica koje ne govore ni gdje bi se centar trebao nalaziti, ni koje je površine, ni tko je investitor, upada u oči to da je velikoj većini nas koji smo putovali prema Varaždinu djelovao poznato. Taj osjećaj je bio više nego opravdan, jer se radi o slici Lumini trgovačkog centra na ulazu u Varaždin, koja je za potrebe predizbornog materijala preuzeta bez dozvole.

O kakvom predizbornom materijalu se radi dodatno govori slijedeći slučaj. Ponovo se radi o jednoj slici na kojoj je u krupnom planu naš sugrađanin, poznati zelinski poduzetnik  g. Findri. Slika odaje dojam da on žustro podupire kandidata Lazarina. No istina je sasvim drugačija, naime fotografija je snimljena u Kominu nakon Svete mise, već pogađate, bez pristanka g. Findrija i postavljena u predizbornu brošuru.

I tako dolazimo do trećeg, zaista drastičnog slučaja, u kojem je g. Lazarin inzistirao danima da se sučeljavanje može održati samo na Radio Zelini, koja je sve samo nije „nepristran medij“ kako je on to tvrdio. Kandidat za gradonačelnika Košćec nje postavljao nikakve uvjete, već je bio spreman sučeliti argumente bilo kada i bilo gdje. Malo čudna je bila činjenica da je na stranicama Radio Zeline bilo najavljeno kako će snimka biti dostupna sutra „sinkana s videom“. Naravno da je sve postalo jasno onog trenutka kada je obrađena snimka konačno ugledala svjetlo dana i na njoj se tobože pojavio vulgarni ispad gradonačelnika Košćeca. Naivni pokušaj, jer na snimci se vidi da u tom trenutku kada se tobože dogodio verbalni ispad, ni voditelj ni protukandidat Lazarin, uopće ne reagiraju. Složit ćete se teško je to za povjerovati da takvu uvredu nitko nije primjetio i ni na koji način reagirao. Ali dan kasnije stranačka mašinerija je krenula. Video je rezan, ubacivao se zvuk i sve je završilo na nacionalnim portalima. Cilj je bio na naštetiti Košćecu dan prije izborne šutnje medijima na nacionalnoj razini, kao što je to napravljeno i par mjeseci prije objavom krivog iznosa gradonačelničke plaće, za koju se kasnije ispostavilo da je niža i zašto je niža.

No što smo zaključili. Nažalost, loše vijesti se brzo šire, što god biva izmišljeno i pušteno na društvene mreže, to je kao da ste pustili „duha iz boce“. Ako on sam ne odluči, vi ga ne možete u tu istu bocu vratiti. Također smo zaključili i da se izborni stožer kandidata Lazarina služio svime i svačime. Ovdje samo nabrojali samo nekoliko momenata iz njihovog prljavog arsenala. Kandidat Lazarin se najčešće pravdao da materijal nije ni vidio, da s namontiranom snimkom nema nikakve veze, ali morao bi shvatiti da upravo on odgovara za sve postipke svog izbornog stožera. Jer kakvi su to ljudi kojima se okružio? Što bi se dogodilo da on dođe na vlast, što možemo tek tada očekivati od te skupine opasnih ljudi, koje g. Lazarin očigledno nije u stanju kontrolirati? [PD]

na vrh članka