prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Na Svjetski dan turizma 27. rujna Turistička zajednica grada radi od 8 do 20 sati

Na Svjetski dan turizma 27. rujna Turistička zajednica grada radi od 8 do 20 sati

Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina na Svjetski dan turizma, koji se obilježava 27. rujna, otvara svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje i sugrađane u vremenu od 8 do 20 sati.

Povodom obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) objavila je promotivni video te brošuru "Savjeti za odgovornog putnika" koji su napravljeni na osnovu njihovog Globalnog etičkog kodeksa za turizam, a sastoje se od načela priređenih s ciljem da budu vodič glavnim sudionicima u razvoju turizma.

Između ostalog, savjetuju putnike kako se ponašati i snalaziti u stranim destinacijama, govore o imperativu poštovanja domaćina i zajedničke baštine, kao i ekološkoj osviještenosti, važnosti informiranosti putnika te njihovoj obzirnosti prema nacionalnim zakonima i propisima.

Jednako tako, naglašavaju kako putnička kultura nalaže da se potiče nacionalno i lokalno gospodarstvo, kupovinom domaćih rukotvorina i proizvoda. Na taj način se promiče i lokalno obrtništvo, a kupnja i konzumacija autohtonih proizvoda od tradicijskih suvenira sve do gastronomske ponude, pomaže u stvaranju prepoznatljivosti destinacije i ujedno potiče rast i razvoj malih obrtnika.

Turistička zajednica grada Sv. Ivan Zelina u svojoj suvenirnici prodaje upravo takve proizvode te Vas poziva da ih posjetite na Svjetski dan turizma. [PD; TZ]

na vrh članka