prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Novi broj magazina u prodaji

Novi broj magazina u prodaji

Evo nas opet nakon ljetne stanke. Bolju Zelinu, da parafraziram poznati televizijski prilog Bolja Hrvatska, predstavili smo vam nizom razgovora među kojima izdvajam onaj s Hrvojem Kožićem iz Donje Drenove, koji je vodila naša nova suradnica Paula Mužic.

O lijepim dojmovima koje nosi iz našega grada, prozborio je za Prigorje magazin Mohammad Tajeran, koji je krajem ljeta proputovao kroz Sveti Ivan. Kraj ljeta obilježili su Bartolovo, berba i konjička revija. Svako za sebe posebno i lijepo događanje o kojima vam donosimo zanimljive fotoreportaže.

Gotovo nezamjetno prošla je godišnjica Univerzijade čije je održavanje i u Zelini davne 1987. godine ostavilo trajni pečat. Pokušajte pronaći sebe, susjeda ili prijatelja na slikama s otvaranja sportske dvorane!

Nažalost, u nizu lijepih i radosnih trenutaka, našla se i jedna žalosna vijest. U 84. godini života preminuo je u Zagrebu Joža Skok. Morao bih ga osloviti s titulom profesora ili doktora, ali kako je kazao njegov kolega S. Vereš: „Skok je sjajan i bez titula.“ Veliki bard hrvatske kulture, posebno kajkavske, prijatelj je Zeline od prvih dana Recitala suvremene kajkavske lirike i Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva.

Glavni urednik

Radovan Brlečić

na vrh članka