prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Gradonačelnik Košćec primio darivatelje krvi

Gradonačelnik Košćec primio darivatelje krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u RH gradonačelnik Hrvoje Košćec primio je u maloj vijećnici predstavnike darivatelja, koji su u periodu od prošlogodišnjeg do ovogodišnjeg dana darivatelja krvi, prvi puta darovali krv te predstavnike Gradske organizacije Crvenog križa – organizatora prikupljanja krvi u našem gradu.

U tom vremenu 53 mlada darivatelja po prvi puta je darivalo krv. Time je nastavljena praksa druženja gradonačelnika s pojedincima i grupama građana koji su svojim djelima zadužili zajednicu. U prigodnoj svečanosti nazočnim darivateljima predsjednica GDCK-a Mirjana Hranjec Banovac uručila je zahvalnice. Zahvalnice je primilo njih 16: Goran Grkavec, Petra Kralj, Jelena Marković, Jadranka Rukelj, Nikolina Valjak, Goran Kuhtić, Stjepan Matacun, Karlo Kos, Silvestar Kranjec, Mario Dananić, Mateja Vitković, Marcel Kasak, Manda Perić, Kristijan Matejaš, Katarina Peran, Petra Purgar i Franio Novosel. Preostalih 37 zahvalnice će primiti 15. prosinca na završnom godišnjem druženju darivatelja.

Gradonačelnika Košćeca zanimalo je kakav bi program priredbe zahvale ove godine željeli mladi darivatelji rekavši u svojoj zahvali kako su završna priredba i zahvalnice „… samo mali znak pažnje za vaše veliko djelo“. Predsjednica Hranjec Banovac istaknula je važnost darivanja krvi koja se ne može ni kupiti ni prepisat receptom. Ravnateljica GDCK-a Branka Puhelek istaknula je kako će se s brojem od 53 nova davatelja i još dvije akcije darivanja do kraja godine naš grad i ove godine kao i 2016. (kada je prikupljeno 985 doza krvi) prikupiti više od 5 doza, koliki je Europski prosjek, na 100 stanovnika.

Nakon službenog dijela mladi darivatelji zadržali su se u dužem razgovoru sa gradonačelnikom i čelnicima GDCK-a u kojem su svaki osobno iznijeli razloge kojih su ih naveli na njihov plemeniti čin. Na kraju druženja gradonačelnik im je uručio prigodne poklone, knjige koje su sadržajem ili imenom autora vezane uz naš grad, učinjena je i zajednička fotografija.

Istog dana navečer u Vrbovcu su na županijskoj svečanosti dodijeljene priznanja HDCK-a za darivatelje s područja naše županije koji su darivali krv 35, 50 i 75 puta. Od naših sugrađana zahvalnice su primili: Za 75 darivanja Josip Kos Perko. Za 55: Marija Đurek. Zahvalnice za 50 darivanja: Elvis Alagić, Josip Bingula, Vinko Cvrlja, Dragutin Dropučić, Goran Drupučić, Marijo Kunović, Dubravko Mačković, Željko Mahnet, Nenad Pršec i Miroslav Žigrović. I za darivanja: Verica Kos i Goranka Šeb. [RB; Foto: RB i MT]

na vrh članka