prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Zagrebački gradonačelnik Bandić donirao 25 000 kuna OŠ Ksavera Šandora Đalskog

Zagrebački gradonačelnik Bandić donirao 25 000 kuna OŠ Ksavera Šandora Đalskog

Sinoć je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio OŠ Ksavera Šandora Đalskog i donirao im 25 000 kuna za nabavu novih knjiga u školskoj knjižnici. Tom prigodom, učenici donjozelinske škole pripremili su zanimljiv program kojim su prikazali dio aktivnosti kojima se bave.

„Posebna mi je čast što je večeras našu školu posjetio gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba. Hvala vam što ste došli i hvala vam na vremenu koje ste za nas izdvojili. Znam da ga imate premalo, a previše obaveza. Ovom prilikom željala bih zahvaliti na donaciji koju ste uručili našoj školi u iznosu od 25 000 kuna, a mi ćemo taj iznos utrošiti za nabavu naslova i time u potpunosti opremiti naše dvije školske knjižnice u matičnoj školi i u područnoj školi u Nespešu. Samim svojim dolaskom pokazali ste da cijenite i poštujete naš rad i našu struku na čemu vam zahvaljujemo. Među nama je naš roditelj, županijski vijećnik gospodin Dalibor Bastalec kojem zahvaljujem jer je njegovim posredstvom došlo do ovog današnjeg rezultata,“- kazala je ravnateljica Branka Dananić, koja je gospodinu Bandiću uručila simboličan poklon.

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je ravnateljici na lijepim riječim te između ostalog istaknuo da će i ubuduće pomagati školi i okolici Zagreba.

„Drago mi je što će preko 500 učenika imati nove naslove i učiti na najbolji mogući način. Ako možemo, uvijek rado pomažemo. To Zagreb neće osiromašiti, a OŠ Ksaver Šandor Đalski će dobro doći. Kad god prolazim ovuda za Svetu Helenu ili za Varaždin, uvijek ćemo se sjetiti da smo pomogli i vatrogascima i školi. Tako neka bude i ubuduće, neka se i dalje Zelina i Zagreb sljubljuju i budu istinski i pravi susjedi. Zelinski kraj uvijek je topao i srdačan, grli Grad Zagreb i to je razlog zašto Grad Zagreb treba živjeti sa svojom okolicom u zajedništvu i solidarnosti,“- istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Prigodnom programu prisustvovali su brojni učenici i učitelji, kao i uvaženi gosti: gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić te županijski vijećnik Dalibor Bastalec.

na vrh članka