prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Zimska služba Zagrebačke županije spremna za nadolazeću zimu

Zimska služba Zagrebačke županije spremna za nadolazeću zimu

Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju, za što je osigurano 14,2 milijuna kuna, - stoji u objavi Zagrebačke županije.

Na području Zagrebačke županije nalazi se i 347 kilometara državnih cesta te 1277 kilometara županijskih i lokalnih cesta, koje će održavati zimska služba Zagrebačke županije. Za ceste svih razina potrebno je osigurati prohodnost.

„Zimska služba zahvaljujući svojoj opremljenosti i iskustvu djelatnika spremna je na izvršenje 100-postotnog standarda, no dio odgovornosti snose i sami vozači koji su dužni imati adekvatnu zimsku opremu i prilagoditi brzinu vožnje uvjetima na cesti“, - istaknuo je Zdenko Majzec, ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC).

Spremnost zimske službe potvrdio je u ime izvođača radova direktor Županijskih cesta Zagrebačke županije Jurica Krleža koji je naglasio da je oprema provjerena i spremna, sol i sipina osigurani, a zimska signalizacija postavljena na državnim, županijskim i lokalnim cestama.

„Ukupno raspolažemo s 54 vozila, odnosno jedno vozilo pokriva otprilike 30 kilometara ceste što je također pokazatelj jednog visokog standarda opremljenosti“, - rekao je Krleža.

Ovom prigodom župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić posebno se osvrnuo na stanje lokalnih i županijskih cesta koje su sanirane sredstvima kredita.

„Budući da sredstva kojima raspolaže ŽUC, a to je prvenstveno godišnja naknada za ceste koja se plaća pri registraciji vozila, nisu bila dostatna za kvalitetno održavanje cesta, odlučili smo 2016. godine podići kredit u iznosu od 50 milijuna kuna za sanaciju i obnovu cesta na području županije. Radovi na sanaciji i obnovi odvijali su se tijekom prošle i ove godine, a sredstvima kredita i vlastitim sredstvima ŽUC-a uspjeli smo obnoviti ukupno 170 kilometara cesta čija je vrijednost radova 75 milijuna kuna. Gotovo svi radovi su izvedeni, preostalo je sanirati još 20 kilometara cesta u vrijednosti 8 milijuna kuna“, - rekao je Kožić apelirajući pritom još jednom na Vladu RH i resorna ministarstva da napokon krenu rješavati problematiku nedostatnih temeljnih prihoda ŽUC-eva u svim županijama RH. [PD; Foto: Zagrebačka županija]

na vrh članka