prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Novi broj magazina Prigorje.hr u prodaji

Novi broj magazina Prigorje.hr u prodaji

Dragi čitatelji!

Dolazi vrijeme došašća. 3. prosinca zapalit ćemo prvu svijeću na adventskom vijencu. Vrijeme iza nas obilježeno je završetkom vinogradarske godine. Svadlivec z lagva postal je vino i sad još same stiha brbučka. Ovogodišnji samoprijegoran rad Gradskog društva Crvenog križa i dobrovoljnih darivatelja krvi obilježen je i okrunjen nesvakidašnjim uspjehom – tisućitim darivanjem krvi. Muzej Sveti Ivan Zelina s izložbom kolekcionara Zdravka Valentakovića započeo je projekt „Jesen kolekcionara“.

Pjesme dvojice malih kajkavskih pjesnika i dviju pjesnikinja: Matea Bačaneka iz Prepolna, Ane Banovec iz Sv. Ivana Zeline, Viktorije Crnić iz Nespeša i Patrika Vrbana iz Goričice, uvrštene su ove godine u zbirku pjesama 37. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva, pod naslovom „Da je meni drevo biti“. Kladeščica i Zelingrad bili su scenografija za muzički spot pjevača Marka Vukesa. ZAmKa je imala premijeru nove predstave, a „Teatar Kerekesh“ iz Varaždina do suza je nasmijao gledatelje u Kralušu.

Od sportskih događanja vrijedno je spomenuti „Zima memorijal“ na kojem je sudjelovalo deset muških i pet ženskih ekipa. Sve u svemu, imamo se mnogočemu radovati i što čitati.

Vaš Radovan Brlečić, glavni urednik

na vrh članka