prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Novi broj magazina Prigorje.hr u prodaji

Novi broj magazina Prigorje.hr u prodaji

Eto nas u najradosnijem dobu godine; u vremenu došašća, iščekivanja, nade, budnosti, čežnje i božićnom vremenu. Vezano uz blagdane ali i društveni život u Gradu, imamo niz događanja koja su se zbila do izlaska ovog broja ili će se zbiti, a zaslužila su našu pažnju i potrajat će do ispraćaja stare godine (iako božićno vrijeme traje do prve nedjelje iza Sveta tri kralja) Započelo je predstavljanjem triju knjiga, doživljajem opere i paljenjem prve adventske svijeće na središnjem gradskom trgu. Sveti je Nikola pohodio naše male sugrađane u vrtićima Proljeće (u Zelini i Nespešu) i Tintilinić. Udruga Srce obilježila je Međunarodni dan osoba s posebnim potrebama, a Muzej Sveti Ivan Zelina uz suradnju s Etnografskim muzejom iz Zagreba, darovao nam je izložbu „O životinjama i ljudima.“ U vrijeme prijeloma ovog broja Gradski odbor Crvenog križa imat će u Kralušu koncert zahvalnosti, učenici OŠ Dragutina Domjanića spremaju blagdansku priredbu „Bijela bajka“, a članovi Moto i off road kluba Sveti Ivan Zelina tradicionalno će dopratiti Djeda Mraza na motoru i podijeliti zajedno s djedicom darove zelinskim limaćima.

Kako saznajemo iz stožera Djeda Mraza, za tu je prigodu pripremljeno 600 darova pa je gužva pri dijeljenju sasvim nepotrebna. U vrijeme u kojem će se čitatelji, u predahu od inih oblika blagdanskih događanja, odmarati listajući novi broj Prigorje.hr magazina., HPD nam daruje već tradicionalni koncert „Zdrav Kralj mladi.“ I tako malo pomalo stigosmo i do zadnjeg dana u godini. Vrijeme je za pjenušac (iako zapravo ne postoji „ne vrijeme“ za taj istinski božji darak) i to, molim, jedan od tri zelinska – jamačno nećete požaliti! U podne je na Trgu dječji doček Nove godine, a navečer za sve one koji se osjećaju mladima. Kako nam stiže nova godina – vjerujem, bolja od ove koju ispraćamo, porazgovarali smo s gradonačelnikom o gradskim projektima. Naravno, ima toga još podosta. Tako je ovo i vrijeme godišnjih skupština. Gljivari su održali izbornu, a hokejaši svojom redovnom obilježili opet jednu uspješnu godinu.

I na kraju, dragi naši čitatelji! Želim vam u ime magazina, njegovih suradnika i svoje osobno, blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu novu godinu! Čitamo se opet u siječnju iduće!

Vaš Radovan Brlečić, glavni urednik

na vrh članka