prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Novi broj magazina Prigorje.hr u prodaji

Novi broj magazina Prigorje.hr u prodaji

Nikaj na svetu lepšega ni, nego gorica kada rodi, kaže stara vinska popevka. A da bi nam rodile, treba već u siječnju krenuti u trsje. Kako su vinogradari i vinoljupci po zelinskim bregima obilježili početak radova u vinogradima tradicionalnom proslavom Vincekova, donosimo u velikoj fotoreportaži.

Dio tradicije našega zavičaja sačuvan je u pisanom obliku u fundusu zavičajne zbirke Knjižnice Sveti Ivan Zelina. Tradicija je i darivanje naših najmlađih sugrađana u božićno vrijeme od strane članova Moto i off road cluba Zelina. Paljenje svijeća na središnjem trgu u vrijeme došašća, božićni sajam, proslava dječje Nove godine u podne na Silvestrovo, javni ispraćaj stare godine te Malonogometni turniri 8 kafića i onaj za najmlađe u organizaciji NK Zelina i Grada, na putu su da postanu dio tradicije našega Grada u božićno vrijeme. Božić je donio lijep i vrlo vrijedan poklon Srednjoj školi Dragutina Stražimira. Na javnom natječaju Ministarstva poljoprivrede škola je za projekt „Kraljevina – autohtona sorta zelinskog kraja“ dobila nepovratna sredstva.

Liječnica obiteljske medicine Mirjana Hranjec Banovec i agilna predsjednica GDCK-a, drugu je godinu zaredom proglašena od strane pacijenata doktoricom godine u Svetom Ivanu Zelini. Zelinski konjički klub je okupljalište mladih. Hokejaši i hokejašice HK Zeline razveselili su svoje navijače na kraju stare godine osvajanjem prvog mjesta u konkurenciji muškaraca i drugog u konkurenciji žena na Croatia indoor cupu '18 održanom u našem Gradu.

I tako događaj po događaj, mine najradosniji dio godine. Minuo je i siječanj, poznat kao najdepresivniji mjesec u godini, a onda nam stiže veljača, najkraći mjesec u godini, fašničke spelancije, Valentinovo i s njima novi broj Prigorja.hr.

Vaš Radovan Brlečić, glavni urednik

na vrh članka