prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Obavijest građanima o nepovoljnim vremenskim uvjetima

Obavijest građanima o nepovoljnim vremenskim uvjetima

Zbog iznadprosječno niskih temperatura zraka i vremenskih neprilika održana je izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline na kojoj je analizirano stanje uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta na području Grada te su dogovorene odgovarajuće aktivnosti mjerodavnih službi u cilju zaštite ljudi, objavljeno je na stranici Grada Svetog Ivana Zeline.

Ivica Mačković, zapovjednik vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice grada Svetog Ivana Zeline, izvijestio je kako nije bilo intervencija, ali da su ljudi i vozila pripravni. Zelinske komunalije čiste lokalne ceste, istaknuo je direktor Ivan Dananić, ceste su prohodne te nema izoliranih mjesta, ali ljudima na terenu veliki problem stvaraju vrlo niske temperature i jak vjetar koji stvara zapuhe snijega. Ivan Pelko, direktor Veterinarske stanice Sveti Ivan Zelina rekao je kako se obilazi teren i stanje je zadovoljavajuće. Povećani angažman ovih dana ima Centar za socijalni skrb Sveti Ivan Zelina, pa je tako ravnateljica centra Alma Mašić-Biljan istaknula kako su uspješno zbrinuli tri korisnika koji su imali problema s pothlađivanjem.

Pojačan je rad Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Svetom Ivanu Zelini i Ispostave Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije u Svetom Ivanu Zelini. Voditeljica Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Svetom Ivanu Zelini Štefica Kamenarić-Filipović, dr.med., na sastanku je dogovorila i da će se u slučaju potrebe pozvati u pomoć i koristiti vozila zimske službe ili vatrogasne zajednice kako bi se došlo do korisnika na terenu. Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina uvelo je 0-24 dežurstvo istaknula je ravnateljica Branka Puhelek, te dodala da uz savjete građanima kako se ponašati u ovakvim vremenskim neprilikama, Crveni križ ima i otvoreno skladište tekstila kako bi se korisnici mogli opskrbiti toplom odjećom. Mario Blek, pomoćnik načelnika za poslove policije Policijske postaje Sveti Ivan Zelina, naglasio je kako je policija u koordinaciji sa svim službama i pazi na sigurnost građana i imovine. Na sastanku je sudjelovao i Dubravko Kavčić, predstavnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Zagreb, koji je u slučaju kriznih situacija ponudio pomoć od strane HGSS-a.

Građanima se preporuča da budu oprezni prilikom kretanja, kako bi se otklonile opasnosti od mogućih ozljeda. Kako bi se zaštitili, preporuča se da se pridržavaju sljedećih preporuka za zaštitu od hladnoće objavljenih na stanicama Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina. Također, ukoliko su upoznati da u njihovoj blizini postoje osobe starije životne dobi ili drugi potrebiti kojima je u ovakvim situacijama potrebna bilo kakva pomoć apeliraju da ih se ovih dana kontaktira, a u slučaju potrebe da se nazove jedinstveni broj za hitne službe 112 ili dežurni broj Centra za socijalnu skrb 098267586 od 7 do 15 sati, a popodne i vikendom brojeve 098267545 i 098267530. Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina građani mogu dobiti na broj telefona 0992060415. [PD]

na vrh članka