prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Poziv za sudjelovanje na 50. Izložbi vina kontinentalne Hrvatske

Poziv za sudjelovanje na 50. Izložbi vina kontinentalne Hrvatske

Grad Sveti Ivan Zelina objavio je poziv za sudjelovanje na 50. Izložbi vina kontinentalne Hrvatske koji vam donosimo u cijelosti:

Poštovani vinari,

s posebnim zadovoljstvom upućujemo Vam poziv na 50. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske, koja se i ove godine održava u organizaciji Grada Sveti Ivan Zelina i suorganizaciji Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline. Pokrovitelj ovogodišnje jubilarne 50. izložbe vina je Vlade Republike Hrvatske, a supokrovitelj Zagrebačka županija. Izložba vina kontinentalne Hrvatske je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj s bogatom tradicijom i velikim interesom izlagača. Svake se godine prijavi značajan broj izlagača, a o važnosti ove izložbe govori i podatak da su stručni ocjenjivački sudovi dosad ocijenili preko dvanaest tisuća uzoraka vina, pristiglih od velikih hrvatskih vinarija te od malih proizvođača. Na prošlogodišnjoj Izložbi vina kontinentalne Hrvatske dodijeljeno je 8 Velikih zlatnih medalje, 73 zlatne, 126 srebrna, 53 brončane medalje i 11 priznanja.

Pristigle uzorke će ove godine, prvi put ocjenjivati stručno povjerenstvo od 21 degustatora, dobrih poznavatelja vina kontinentalne Hrvatske, pod vodstvom prof.dr.sc. Ane Jeromel. Uz natjecateljski dio, Izložba vina kontinentalne Hrvatske ima i druge sadržaje: degustacije i promocije vina, izložbeni prostor, stručne radionice i susrete, zabavni program, koncerte i drugi zabavni sadržaj za javnost s ciljem jačanja kulture ispijanja vina.

S veseljem Vas pozivam u Sveti Ivan Zelinu te se nadam da će se i Vaša vina i voćna vina naći na 50. Izložbi vina kontinentalne Hrvatske.

Želim vam puno uspjeha i odlične rezultate te se radujem skorašnjem susretu u Svetom Ivanu Zelini!
 
Predsjednik organizacijskog odbora:Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline

Na službenoj mrežnoj stranici www.zelina.hr možete pronaći i sve dodatne materijale o prijavi i rokovima slanja uzoraka na ocjenjivanje. [PD]

na vrh članka