prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Posljedice nevremena na zelinskom području

Posljedice nevremena na zelinskom području

Operativne snage DVD-a Sveti Ivan Zelina, Blaževdola, Komina i Donjeg Orešja, tijekom jučerašnjeg dana, a uslijed jakog nevremena popraćenog velikom količinom oborina na području našeg grada, izašle su sa 30 vatrogasaca i 9 vozila na 25 intervencija.

Zbog velike količine kiše najviše su stradali mještani Kalinja i Gornje Topličice gdje je bujica na nekim dijelovima u potpunosti uništila asfalt, a u svojem naletu uništila je i lokalne makadamske puteve te poplavila nekoliko dvorišta i podruma. Veliku materijalnu štetu bujice su nanijele još i na području naselja Donje Orešje, Curkovec, Šulinec, Marinovec i na širem području grada Svetog Ivana Zeline, gdje je voda u svojem naletu u dvorišta nanijela velike količine blata i kamenja, a neke kuće i podrumi su poplavljeni. „Drvna industrija Zelina“ pretrpjela je veliku materijalnu štetu, na čijem je prostoru voda bila visoka i do 30 cm te su se tako pod vodom našli strojevi, vozila i drvena građa.

Tijekom jučerašnjeg dana najkritičnija područja su sanirana, dok će se ostala sanacija obaviti u sljedećim danima. [PD; Foto: VZG Sveti Ivan Zelina; čitateljica I.A.]

na vrh članka