prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Nagrađeni najuspješniji učenici Zagrebačke županije

Nagrađeni najuspješniji učenici Zagrebačke županije

Jučer je u Svetom Ivanu Zelini nagrađeno 240 učenika s područja Zagrebačke županije koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Osvojeno je 81 prvo mjesto, 82 druga mjesta i 77 trećih mjesta, uz potporu i trud 93 mentora. Zagrebačka županija osigurala im je novčane poklon bonove u iznosu od 500, 700 i 1.000 kuna te prijenosna računala i pametne telefone, dok je Hrvatski Telekom ove godine donirao 10 tableta.

„Zagrebačka županija već 15 godina zaredom nagrađuje vrhunske učenike osnovnih i srednjih škola, koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Čestitam im na postignutim rezultatima, u koje je uloženo mnogo rada i truda, učenja i vježbanja. Uspjeli su oni najuporniji i siguran sam da će im se to kasnije kroz život vratiti,“ – kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Najuspješnijim učenicima čestitao je i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, - gradonačelnik grada domaćina.

U ime svih nagrađenih učenika i mentora zahvalio je Borna Banjanin – učenik 7. razreda OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, koji je osvojio dvije prve nagrade na državnim natjecanjima i to iz matematike i astronomije. Kako kaže, puno mu znači ova nagrada jer ga jako motivira da tako nastavi i iduće godine.

Svečanu županijsku dodjelu nagrada najuspješnijim učenicima uveličali su učenici OŠ Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline koji su tom prigodom pripremili kulturno-umjetnički program. [KM]

na vrh članka