prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Aquapark Zelina dobio građevinsku dozvolu

Aquapark Zelina dobio građevinsku dozvolu

Posebni formalni korak prije izgradnje ovog projekta uspješno je završen. Grad Sveti Ivan Zelina dobio je građevinsku dozvolu za projekt Aquapark Zelina, koju je izdao županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. Ova dozvola potaknut će još veći interes poslovnih subjekata za uključivanje u realizaciju ovog projekta.

 „Aquapark Zelina ključan je projekt za razvoj našeg grada što potvrđuje činjenica da na njemu radimo već nekoliko godina. Naša dugogodišnja tradicija kupanja u Svetom Ivanu Zelini govori o tome kako smo smješteni na idealnoj lokaciji i kao destinacija imamo mnogo elemenata za privlačenje turista kroz brojne sadržaje, manifestacije i događanja, kao i vinske ceste. Završetak papirologije pokazuje ozbiljnost i spremnost Grada da  se realizira projekt aquaparka, a učinak je vidljiv kroz lokalne investicije gdje se bilježi porast broja smještajnih kapaciteta, kuća za odmor i drugih sadržaja, koji će imati zajedničke benefite“ – izjavio je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Projekt aquaparka realizirat će se na području bivših zelinskih bazena, koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća bili jedan od najljepših turističkih centara kontinentalne Hrvatske i omiljeno izletište za tisuće Zagrepčana i drugih, koji su se dolazili kupati u Sveti Ivan Zelinu. Zadnjih petnaestak godina nisu više u funkciji, a 2013. godine Grad Sveti Ivan Zelina započeo je s pripremom prostora i dokumentacije kako bi se ovo područje ponovno revitaliziralo. Idejno rješenje za Aquapark Zelina izradila je tvrtka ActionPark WaterScapes iz Španjolske 2016. godine, koje je koncipirano tako da se projekt realizira u fazama. U prvoj fazi izgradit će se vodene površine namijenjene plivanju, kupanju i relaksaciji te tobogani, koje će moći koristiti odrasli i djeca.

Već će prva faza sadržavati veliki „dvorac“, koji će imati sedam tobogana, a kasnije će se na to dodati visoki mega tobogan s drugim sadržajima. U sklopu objekata na ulazu predviđene su svlačionice, toaleti i drugi obvezni sadržaji za upravljanje aquaparkom, ali veći dio prostora bit će namijenjen za ugostiteljske i zabavne sadržaje koji mogu funkcionirati tijekom cijele godine – klupski prostor u podrumu, restoran u prizemlju s terasom, velika dvorana na prvom katu koja će služiti za veći broj gostiju i razne svečanosti, dvorane za vježbanje, wellness, spa ili beauty sadržaj i slično.

Projekt Aquapark Zelina uvršten je na popis kapitalnih projekata Agencije za investicije i konkurentnost, kao i na Europski portal projekata ulaganja. Time dobiva na globalnoj vidljivosti, a dostupan je putem poveznice: https://ec.europa.eu/eipp/desktop/en/projects/project-8849.html [PD]

Saznajte više o projektu na mrežnoj stranici http://www.aquaparkzelina.hr.

na vrh članka