{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
23. Ožujak 2014. 23:00

Ogranak Laburista Sv. Ivan Zeline proslavio prvi rođendan

U ispunjenoj gradskoj vijećnici, u petak 21. ožujka, zelinski Ogranak Hrvatskih laburista proslavio je svojih prvih godinu dana djelovanja. Svečanosti su nazočili brojni uzvanici: gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, njegovi zamjenici Vesna Bičak–Dananić i Franjo Sakmardi, predsjednici zelinskih stranaka: Stjepan Zorman (SDP), Željko Lisičak (DPS) i Dubravko Ponoš (HNS), gradski vijećnici, predsjednik i tajnik Podružnice Hrvatskih laburista Zagrebačke županije Damir Hrdas i Željko Tijeglić, predstavnici ogranaka Vrbovca, Ivanić Grada, Velike Gorice, Sv. Nedjelje, Križa i Bistre, te predstavnici podružnica Križevaca, Novog Marofa i Donje Dubrave, direktori zelinskih gradskih tvrtki, ustanova i udruga, članovi i simpatizeri stranke.

Događanje je započelo video prezentacijom člana stranke Nina Stojanovića, koji je predstavio rad zelinskog ogranka u zadnjih 365 dana, od osnivanja Ogranka Laburista u Zelini, događanja tijekom izborne kampanje, akcije nakon izbora i cjelokupni rad u prvoj godini. 

Nakon njega je Dubravko Žilavec, predsjednik Ogranka Sv. Ivan Zelina, govorio o djelovanju Ogranka u okviru zelinske politike te o smjernicama po kojima će u budućnosti djelovati. Između ostalog je rekao: „Kada smo se osnovali, samo dva mjeseca prije prošlogodišnjih lokalnih izbora, jednoglasni dogovor je bio da su nam prvi pravi izbori na koje želimo izaći kao ozbiljna politička opcija u Sv. Ivanu Zelini oni 2017. godine. Iako su nas smatrali pušioničarima, iako su neki s podsmjehom pitali jel uopće znamo da nas treba na listi biti 17, ušli smo u Gradsko vijeće, imamo vijećnika gospodina Stjepana Brolicha, aktivni smo u Odborima Gradskog vijeća, imamo člana NO Zelina-plina gospodina Ivana Dananića.“

Žilavec je naglasio i kako su se u Svetom Ivanu Zelini konačno dogodile odluke odgovornih ljudi, kojima je boljitak našeg grada jedini cilj. „Aktualna predsjednica Gradskog vijeća, gospođa Mira Čegec, prepoznala je u novim ljudima odlučnost, znanje, stručnost, snagu i želju da se nešto dobro napravi za Zelinu. A mi Laburisti odlučili smo taj novi vjetar podržati. I nismo požalili“ istaknuo je Žilavec te naglasio da iako im je bio ponuđen ulazak u koaliciju Nova Zelina, da je procjena Laburista kako je bolje da ostanu u statusu stranke koja podržava ovu vlast, njene dobre i kvalitetne odluke, ali i da u situacijama kad procijene da se možda negdje krenulo krivim smjerom daju svoje primjedbe i prijedloge.

Pohvale su išle i na račun truda i rada gradonačelnika Hrvoja Košćeca: „Posebno nas sve zajedno mora veseliti što je za gradonačelnika našeg grada došla sposobna, stručna i politički neopterećena osoba – menadžer. U nekoliko mjeseci rada, zajedno sa svojim suradnicima, uspio je napraviti što bivša vlast nije uspjela godinama“ – istaknuo je Žilavec. Kao konstruktivne komentare naveo je i to da Grad mora krenuti u pripremu projekata kojima bi pokušali aplicirati prema fondovima Europske unije, a Laburisti smatraju i da su u Gradu nužne i neke kadrovske promjene.

„Ne želimo da itko ostane bez posla, ali smatramo da je zapošljavanje stručnjaka, menadžera ili uzimanje konzultanata za rad na EU projektima nužno. To je u startu opterećenje za proračun, ali bez toga neće se moći ići naprijed. I to su stvari na kojima ćemo ustrajati. Također, želimo, i na tome ćemo ustrajati da se rasvijetle neke situacije u određenim gradskim tvrtkama i ustanovama“, naglasio je Žilavec te istaknuo kako će Hrvatski laburisti tražiti da se za sve propuste bivše vlasti traži odgovornost – Termalnu rivieru, nelegalnu izgradnju tribina na stadionu, rušenje objekata na bazenu bez dozvole za rušenje, plaćanje troškova ovrhe nad autom privatne tvrtke proračunskim novcima i dr. „Netko za to mora odgovarati! Ne može se samo reći: ja sam htio najbolje i ja sam radio najbolje. Postoji tu i odgovornost!“ – zaključio je Žilavec i istaknuo kako će Hrvatski laburisti i dalje biti na raspolaganju građanima pod motom „Mi nismo isti, mi smo Laburisti“. [MD]

 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori