prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Novi broj magazina u prodaji

Novi broj magazina u prodaji

Vrijeme je prisjećanja! Svi sveti i Dušni dan su pred vratima. Obići ćemo grobove, zapaliti svijeće i prisjetiti se naših dragih koji više nisu s nama.

Kad smo kod prisjećanja, preporučamo vam da u Muzeju obiđite izložbu o Prvom svjetskom ratu. Prisjetit će vas ta priča vaših pradjedova i djedova. Izložba traje do kraja studenog. I naši su se vatrogasci prisjetili početaka prijateljstva s vatrogascima iz austrijskog Freinhofa.  Upravo su sa svojim prijateljima proslavili 25. obljetnicu tog prijateljstva i u spomen na nju postavili ispred vatrogasnog centra dojmljivo i originalno spomen-obilježje.  HaPeDeovci su nam pak u sjećanje na svog rano preminulog člana Zvonimira Remenara - Črnka poklonili predivan koncert.

Nakon prizivanja na sjećanja, vodimo vas u sadašnjost. Naš sugrađanin s naslovnice, Filip Devčić proizvodi pale ale pivo Angeluš. Craft pivo ili ono industrijsko iz velikih pivovara? Nije hamletovsko pitanje već je pitanje ukusa. Što tko voli, nek' izvoli. Na ovogodišnjoj kestenijadi, 21. po redu pili su se gemišti i pivo. Gljivari i gljivarke iz udruge Amanita  i ovog su puta pokazali da znaju dobro organizirati događanja. Smotra dječjeg kajkavskog stvaralaštva, ove godine 36. po redu, ispunila je sva očekivanja. Time su novi ravnatelj organizator smotre i nova članica stručnog ocjenjivačkog suda  apsolvirali i drugi dio (uz Recital suvremene kajkavske lirike) ove značajne, ako ne i najznačajnije kulturne manifestacije u našem Gradu. 

Toliko od mene za ovaj broj. Godina je pri kraju. U iduća dva broja bit ćemo zajedno na proslavama Martinja i dočekivanja  Svetog Nikole, Djeda Božićnjaka i Novog leta.

Vaš Radovan Brlečić, glavni urednik 

na vrh članka