{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
26. Ožujak 2014. 10:28

Radionica: Prevencija seksualnog nasilja nad djecom

U sklopu Kampanje „Jedno od pet“ koju provodi Vijeće Europe s ciljem zaustavljnja seksualnog nasilja nad djecom, Udruga roditelja „Korak po korak“ u suradnji s Gradom Sveti Ivan Zelina organizira radionicu na temu „Prevencija seksualnog nasilja nad djecom“. Radionica će se održati u petak 28.ožujka, s početkom u 10.00 sati u gradskoj vijećnici, Trg Ante Starčevića 12. Namijenjena je ravnateljima, stručnim suradnicima i drugim djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnicima socijalne i zdravstvene službe, policije, Crkve te ostalima zainteresiranima za zaštitu prava djeteta. 

Prema podacima Vijeća Europe jedno od petoro djece u Europi je žrtva nekog od oblika seksualnog zlostavljanja: incesta, pornografije, prostitucije, traffickinga, zavođenje putem Interneta, seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja. S obzirom da posljedice seksualnog zlostavljanja djeca često nose i u odraslu dob, posebno ako moraju skrivati od okoline svoja teška i traumatska iskustva, zaštita djece od nasilja je prioritet Vijeća Europe. Vijeće Europe naglašava kako u zaustavljanju seksualnog nasilja nad djecom važnu ulogu imaju lokalna i regionalna tijela koje u svakodnevnom kontaktu s građanima mogu provoditi zacrtane ciljeve i provoditi strategijski akcijski plan kampanje.

Cilj radionice je poboljšati uvid u složeni problem seksualnog nasilja nad djecom, raspraviti što učiniti kad se seksualno zlostavljanje razotkrije, ukazati na važnosti preventivnog djelovanja te predstaviti CAP (Child Assault Prevention) program. Radionicom se želi potaknuti rasprava o mogućnostima poboljšanja kapaciteta lokalne zajednice za preventivni rad i kvalitetnije ostvarivanje prava djece na zaštitu od seksualnog nasilja. 

Radionica je dio projekta sufinanciranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a voditeljica radionice je Gorana Hitrec, prof. psihologije, suradnica Udruge roditelja „Korak po korak“. Radionica će biti prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori, a sudionicima će biti uručene potvrdnice o sudjelovanju.

Kako saznajemo, interes za radionicu je velik, a i ovim putem udruga Korak po korak poziva zainteresirane da se uključe, a medije da poprate provedbu radionice i doprinesu jednom od ciljeva kampanje – pružiti djeci, roditeljima, stručnjacima i društvu u cjelini znanje i alat za preveniranje i prijavljivanje spolnog nasilja prema djeci te na taj način povećati javnu svijest o njegovim razmjerima. [PD]

 

 

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori