prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Održana premijera komedije Na proščenju

Održana premijera komedije Na proščenju

U nedjelju, 3. ožujka 2019., izvedena je premijera komedije autorice Štefice Fanjek "Na proščenju". U Izvedbi Zamkinih glumica smijeha nije nimalo nedostajalo, publiku su nasmijali do suza. Štefica Fanjek, prije četiri godine dobila je drugu nagradu Hrvatskog sabora kulture na natječaju za najbolji dramski tekst.  Ovo je prvo uprizorenje teksta Štefice Fanjek s kojim će ove godine sudjelovati na Županijskoj smotri početkom travnja, a pobjednik iste sudjelovati će na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u svibnju  u Vodicama. 

Vrijeme radnje je na blagdan svetog Ivana Krstitelja te se povodom tog dana održava u Svetom Ivanu Zelini proščenje. Kao i na svakom proščenju, nakon vjerskog obreda započinje društveni život mještana koji uključuje susrete s prijateljima, rodbinom, zaljubljivanja, ples i pjesmu što glumce dovodi do mnogih zanimljivih i komičnih situacija.

Kao što su i za prvu premijeru, karte brzo nestale, za sljedeći termin održavanja karte su rasprodane pa će se zbog velikog interesa održati još jedno prikazivanje 31. ožujka.  Karte su stavljene u prodaju, a možete ih kupiti preko ulaznice.hr, u Caffe baru "2", papirnici MTD Papirus u centru grada, Bocakova 3 ili na blagajni Učilišta.

na vrh članka