×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 585
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Diverzijsko zagrijavanje u Kinu Zelina

Diverzijsko zagrijavanje u Kinu Zelina

Kino Zelina organizira filmsku večer, sljedeći utorak, 14. svibnja. Kako bi se dodatno zagrijali za predstojeće Diverzije, tj. 6. Međunarodnu reviju kratkometražnoga filma koja se sredinom lipnja održava u Sv. Ivanu Zelini. 

"DISFF promovira vrijednosti kratkog filma i filma u širem smislu uz snažan naglasak na slobodu govora i umjetničkog izražavanja. Misija mu je podizanje kulturne svjesnosti i kulture na dobrobit lokalne zajednice te filmskih autora. DISFF povezuje ljude i okuplja ih s ciljem stvaranja zabavne, ugodne, opuštene atmosfere na svim svojim događanjima koja je poticaj za međusobno povezivanje i razmjenu iskustava."

Nakon prigodnog filmskog programa, održat će se javna tribina o šestom po redu izdanju Revije kratkometražnog filma, odnosno Diversions International Short Film Festivala (DISFF), koji od prošle godine, kada je postao međunarodni, nosi drukčije ime u odnosu na ranije - Kratki na brzinu.

O ovogodišnjim Diverzijama (10.-16. lipnja) govorit će organizator Toma Zidić, te suradnice na projektu Vanja Hraste i Tena Trstenjak. Iz Udruge za promicanje alternativne kulture (UPAK) predstavit će svoj zabavno-didaktički program ZenBazen, koji će se kroz tri dana Festivala (13.-15. lipnja) održati na prostoru SRC-a Zelina.

 

na vrh članka