×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 582
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Besplatan bežični internet za sve građane i posjetitelje Zeline

Besplatan bežični internet za sve građane i posjetitelje Zeline

Građani Svetog Ivana Zeline, turisti i posjetitelji od sada se mogu služiti besplatnim bežičnim internetom na nekoliko frekventnih lokacija na području grada. 

„Pristupne točke postavljene su na najfrekventnijim mjestima na području grada što podrazumijeva sam centar grada, područje sportske dvorane koji uključuje Vatrogasni centar i vanjsko igralište iznad osnovne škole te prostor Športsko-rekreacijskog centra Sveti Ivan Zelina“, izjavio je gradonačelnik Hrvoje Košćec te dodao kako se radi o postavljanju opreme koja zadovoljava uvjete koje je postavila Europska komisija.

Grad Sveti Ivan Zelina ovim projektom postaje dio velike europske obitelji od preko 2800 općina i gradova koji su osigurali besplatan internet u središtima javnog života.

Inicijativom WiFi4EU u općinama i gradovima diljem Europe promiče se besplatan WiFi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Za tu namjenu Grad Sveti Ivan Zelina je u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi WIFI4EU koji je raspisala Europska komisija, osigurao bespovratna sredstva u iznosu od 15 tisuća eura. [PD; Grad Sveti Ivan Zelina]

na vrh članka