{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
03. Prosinac 2019. 16:07

Otvorena izložba “Likovni susreti u Srcu”

U Galeriji Sveti Ivan Zelina svečano je otvorena izložba slika i radova nastalih na zajedničkim susretima s članovima Udruge Srce, likovnim umjetnicima i članovima HULULK-a, pod nazivom „LIKOVNI SUSRETI U SRCU“.

Izložba je otvorena uoči proslave Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se svake godine obilježava 3. prosinca, a koji Udruga „Srce“ obilježava tijekom godine na razne načine. Osobe s invaliditetom kroz život se susreću s brojnim poteškoćama i barijerama, no ovom izložbom naglašene su upravo njihove mogućnosti. Izložbu su otvorili likovna kritičarka Sanda Stanaćev Bajzek i gospodin Vilko Žiljak, ujedno domaćin izložbe.

Predsjednica Udruge Srce Đurđa Penava zahvalila je okupljenima na podršci i dolasku, naglasivši upravo mogućnosti osoba s invaliditetom. U ime Grada Svetog Ivana Zeline okupljenima se obratio gradonačelnik Hrvoje Košćec istaknuvši da je ponosan što Sveti Ivan Zelina ima Udrugu „Srce“ koja kroz brojne aktivnosti gradi život našeg grada. Ujedno je naglasio da ga veseli što članovi udruge ostvaruju izuzetne rezultate, a svim osobama s invaliditetom, čestitao je njihov dan. Ispred Grada Svetog Ivana Zeline izložbi je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, normativne, upravno-pravne i ostale poslove Branka Hođa, ispred Grada Zagreba, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Filip Ćurko, a ispred Zagrebačke županije zamjenik Župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić te Ivana Fučkan, članica odbora za prosvjetu, kulturu i šport.

Na izložbu se osvrnula likovna kritičarka Sanda Stanaćev Bajzek, a svoj osvrt dao je i domaćin izložbe gospodin Vilko Žiljak. Izložba je bila uveličana i recitacijama i glazbenom izvedbom članova Udruge Srce, a nakon otvorenja izložbe, posjetitelji su mogli uživati u predivnim slikama.

Likovni susreti međunarodnog su karaktera, jer su uz hrvatske umjetnike, sudjelovali i inozemni iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Francuske. Svrha likovnih susreta je prvenstveno humanitarna, a druženje kroz likovno stvaralaštvo nema samo umjetnički likovni učinak, već otvara širi dijapozon mogućnosti, rušeći predrasude i pružajući jednaku šansu svima. Likovni uradci obogaćeni su i implementacijom infrared tehnologije korištene u slikarstvu i dizajnu, kojom tim na čelu s Vilkom Žiljakom već desetak godina osvaja prestižne nagrade diljem svijeta.

Izložba će se moći pogledati do 17. prosinca 2019. godine.

Više informacija na: http://www.udruga-srce-zelina.hr/

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori