{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
27. Prosinac 2019. 09:19

Oproštaj od Anice Cvetnić 

Posljednji ispraćaji su tužni, a još su tužniji kad se ispraća draga, plemenita i svestrana osoba kakva je bila naša  Anica.  Anicu  život nije mazio, pretrpjela je mnoge tegobe, ali ih je hrabro podnosila. Obitelj joj je bila iznad svega, a zatim rad u školi. Bila je brižna i požrtvovna supruga, majka i učiteljica.   

Povratak u rodni kraj nakon umirovljenja, u njezinu dragu Gornju Topličicu, donio joj je smirenje. Jer, pri davnom odlasku u grad, ona je čvrsto obećala svojem selu i  prigorskim bregima: Bum se vrnula, jer jedino tu morem živeti! I tu smo upoznali pravu  Anicu, osobu u kojoj se probudila godinama zatajena i potisnuta poetska riječ i spremnost  za dobrovoljnim radom.  

Bila je pjesnik, lirik. Iz njezine nepresušne mašte izlazili su  stihovi pretočeni u pjesme i zbirke pisane našim dragim domačim kojkavskim govorom s puno ljubavi prema rodnom kraju, dragim osobama kojih više nema, ali i kritički o lošim pojavama u društvu ispisanih u nekoliko knjiga poezije i proze.     

Nezaobilazna je bila i u društvenom životu našeg Grada. U Gradskoj udruzi umirovljenika  uspješno je vodila pjevački zbor i glumila u dramskoj grupi često igrajući svoje tekstove. A bila je i članica  Gljivarske udruge Amanita.         

Bila je dobri duh Svetog Ivana Zeline, spremna pomoći svakomu, saslušati svakoga, podijeliti radost i tugu, izreći utjehu, pružiti nadu, često i naivno vjerovati svakome – stalno prisutna, ali nenametljiva pa je stekla  mnoga poznanstva i prijateljstva.  Zračila je dobrotom koju je širila oko sebe i svatko se u njezinom društvu osjećao ugodno.  Njezina su vrata bila uvijek otvorena. Mnogi su rado dolazili u njezin skromni gostoljubivi dom znajući da su  dobrodošli i da će se ugodno provesti. Anicu se jednostavno moralo voljeti.

Anice više nema. Otišla je  tiho, u snu, kako je i željela. Ostavila nam je svoje stihove nedopisane, pjesme nedopjevane, dramske uloge neodglumljene, plesove neotplesane, partije karata neodigrane, gljive neubrane. Nas koji smo ju poznavali njena iznenadna smrt previše je potresla. Neka Aničini stihovi lebde nad našim  prigorskim bregima i dolima noseći uspomenu na dragu i plemenitu osobu. (SD)

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori