prigorjehr-regionalni-portal
Menu

FOKUS nova stranka koja okuplja uspješne gradonačelnike

FOKUS nova stranka koja okuplja uspješne gradonačelnike

Gradonačelnik Hrvoje Košćec je objavio kako se pridružuje novoj stranci FOKUS koja će okupiti uspješne lokalne čelnike i pojedince poput Darija Zurovca, gradonačelnika Svete Nedelje i njegovog zamjenika Davora Nađija, Ivana Gulama načelnika Općine Pirovac, Nezavisne liste Darija Vrbaslije iz Slatine i drugih. Što se tiče mog grada, kaže gradonačelnik Košćec: „tu su stvari jasne. Sveti Ivan Zelina uvijek mi je bila i ostat će za mene najveći prioritet“, ali ističe da se Hrvatska može promijeniti nabolje, ali ta promjena neće doći s vrha! „Ključ je u nama gradonačelnicima i uspješnim pojedincima koji smo u svojim sredinama dokazali da su pozitivne promjene moguće!“

Gradonačelnikovu objavu prenosimo u cijelosti:

VIŠE NISAM ČLAN HNS-a

Nakon osam godina članstva, od danas više nisam član HNS-a. Razloga ima više, no ključni motiv je želja da pomognem mladim, obrazovanim i ideološki neopterećenim ljudima koji imaju FOKUS na rezultate i istinske promjene u našem društvu. Velike političke stranke su trome i nisu spremne uvesti mjere poreznog rasterećenja, transparentnost i liberalizaciju gospodarstva. Mi na lokalnoj razini unatoč tome pokazujemo da se sve to može napraviti. Hrvatska se može promijeniti nabolje, ali ta promjena neće doći s vrha! Ključ je u nama gradonačelnicima i uspješnim pojedincima koji smo u svojim sredinama dokazali da su pozitivne promjene moguće!

FOKUS je ime nove stranke koja nas povezuje. Drago mi je što se mogu pridružiti svojim dobrim prijateljima iz Svete Nedelje – Davoru Nađiju i Dariju Zurovcu, tu je i Ivan Gulam iz Pirovca, ekipa iz Slatine i mnogi drugi kolege iz različitih dijelova Hrvatske. Sve nas povezuje želja da ujedinimo znanje, iskustvo i rezultate te kroz novu stranku FOKUS rješavamo bitne stvari za napredak gospodarstva i kvalitetniji život svih građana. Gdje je netko bio ’41 nas ne zanima. Kako se ono kaže, nitko od nas tada nije bio niti u planu.

A što se tiče mog grada, tu su stvari jasne. Sveti Ivan Zelina uvijek mi je bila i ostat će za mene najveći prioritet. Želim nastaviti i realizirati sve započete projekte. U ovih sedam godina koliko obnašam dužnost gradonačelnika, pokrenuli smo mnoge pozitivne promjene. Rezultati govore da smo 35. grad po veličini u Hrvatskoj, ali treći po rastu zaposlenosti u periodu 2013.-2017., šesti po ulaganju u obrazovanje, od Instituta za javne financije dobili smo ocjenu 5 za transparentnost proračuna, a uvršteni smo i među najbolje hrvatske gradove po razvoju gospodarstva u kategoriji srednjih gradova. Samo u prošloj godini započeli smo projekte u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna, od čega je većina sufinancirana EU sredstvima. Osobno sam primio i priznanje za izvrsnost u upravljanju Gradom prema kriterijima portala gradonacelnik.hr.

Nastavljano dalje! Naš je FOKUS na bitno!

Hrvoje Košćec

gradonačelnik Svetog Ivana Zeline

na vrh članka