{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
30. Travanj 2020. 16:57

Stranka Fokus formalno registrirana

Iz stranke FOKUS su priopčili kako su i formalno registrirani rješenjem Ministarstva uprave i s datumom 27. travnja 2020. godine upisani u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

„FOKUS je stranka centra koja zagovara produktivnost u našem društvu, bori se protiv poreznog i regulatornog opterećenja građana i poduzetnika te za manju državnu administraciju i pravovremenu prilagodbu klimatskim promjenama“, izjavio je predsjednik stranke Davor Nađi te istaknuo kako su članovi stranke čelnici gradova i općina te poduzetnici s iskustvom i realiziranim uspješnim projektima koji su garancija da će stranka funkcionirati na zacrtan način u ostvarivanja ciljeva. 

Nađi je naglasio kako su gradonačelnici i načelnici članovi stranke prvi u Hrvatskoj izašli s konkretnim mjerama kao odgovorom na krizu koronavirusa. Napravljeno je to još 17. ožujka i to primjenom seta konkretnih mjera s ciljem pomoći svojem lokalnom gospodarstvu i građanima uzrokovanih izvanrednom situacijom širenja zaraze koronavirusom. Radi se o mjerama ukidanja naplate vrtića, odgode ovrha, odgode plaćanja komunalne naknade za gospodarske subjekte uz kasnije i potpuno oslobođenje te oslobađanja naplate javnih površina. Sve ove mjere su nakon toga počeli uvoditi i drugi gradovi u Hrvatskoj.

Također, stranka FOKUS je predstavila i kalkulatora javnog duga. Riječ je o alatu kojeg su kao prvi zajednički projekt predstavile stranke Fokus i Pametno, kako bi analizirale i predložile korekcije najavljenih mjera Vlade, a u javnu raspravu uključile i građane. Kalkulator omogućava različite kombinacije parametara, poput pada BDP-a, pada proračunskih prihoda, visine poticajnih mjera ili ušteda na rashodovnoj strani proračuna. Na taj način svaki građanin može testirati predložene mjere, ali i vlastite ideje o tome što bi trebalo mijenjati kroz kalkulator – https://fokusnabitno.com/kalkulator-javni-dug/.

Podsjetimo, 7. ožujka 2020. održana je  Osnivačka skupština stranke FOKUS na kojoj je za predsjednika izabran Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, za zamjenika predsjednika Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, a za potpredsjednika stranke Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća Slatine.

U Upravni odbor stranke su još izabrani Dario Zurovec (gradonačelnik Svete Nedelje), Hrvoje Košćec (gradonačelnik Sv. Ivana Zeline), Nenad Panian (gradonačelnik Dugog Sela), Marko Magdić (načelnik općine Križ), Mario Budišćak (poduzetnik i glazbenik iz Klinča Sela), Darko Zver (poduzetnik iz Čakovca), Mario Kolar (član MO Čulinec) te Gabrijel Deak (potpredsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje).

FOKUS je stranka političkog centra čiji je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i sposobni političari osnovali su novu političku stranku kako bi okupili ljude koji na taj način vide razvoj cijele Hrvatske.

 
 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori