{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
07. Svibanj 2020. 13:32

Gradi se parkiralište za budući aquapark

“Nova tabla na prostoru bivših bazena znači nastavak radova: krenuli smo u izgradnju 153 parkirna mjesta za osobne automobile i 3 parkirna mjesta za autobuse u funkciji budućeg Aquaparka Zelina” –  napisao na svojem Facebook profilu danas gradonačelnik Hrvoje Košćec. Njegovu izjavu dalje prenosimo u cijelosti: 

Ovo je projekt koji već godinama dijeli ljude na one koji podržavaju naša nastojanja i znaju da se radi o ključnom razvojnom projektu za cijeli naš kraj te one koji bez obzira na sve dosad napravljeno odmahuju rukom. Razumijem tu njihovu nevjericu, jer su zelinski bazeni bili u takvim problemima da smo ih jedva izvukli. Međutim, molim za razumijevanje i povjerenje kad kažem da želimo ovaj projekt napraviti kako spada. Treću priliku više nećemo imati. Redovito nas obilaze svakakvi investitori, ali mi smo oprezni. Ne želimo sumnjivi kapital niti želimo grad dovesti u probleme na način da budemo nekome jamac. Zbog svega toga cijeli proces toliko traje, ali naš je cilj imati projekt od kojeg će cijeli ovaj kraj imati koristi. Želimo u Svetom Ivanu Zelini ljude koji će doći na kupanje, ali ostati i prespavati, kupiti vino i druge proizvode kod OPG-a, pojesti nešto, voziti se biciklističkim stazama, istraživati kraj i sl. Da bi uopće došli u fazu da možemo nekome ponuditi bazene koji su bili u problemima, bilo je potrebno napraviti puno toga. Odmah po dolasku na mjesto gradonačelnika raskinuo sam sporazum o raskidu Koncesijskog ugovora. Bazeni su ponovno vraćeni Gradu Sveti Ivan Zelina. Da to nije napravljeno, tvrtka Termalna riviera bi zadržala pravo na koncesiju nad cijelim područjem bazena sve do 2056. godine. Do danas je napravljeno je niz ključnih radnji kako bi se bivši bazeni ponovno stavili u funkciju. IGH je napravio studiju analize stanja postojećih bazena, koja je pokazala da postojeće bazene nije moguće samo sanirati. Cijeli projekt je bilo potrebno promijeniti, a zbog toga se morao napraviti i novi urbanistički plan uređenja. Paralelno se radilo i na uređenju hidrostanice, a rješavali smo i pitanja vlasništva zemljišta s Republikom Hrvatskom. Sad smo otklonili sve probleme, pripremili svu potrebnu dokumentaciju i dozvole kako bi Aquapark Zelina bio spreman za gradnju. Projekt je uvršten u registar investicijskih projekata Europske komisije, prezentiran na investicijskim sajmovima, a dovršeni su i radovi na crpnoj stanici te prilazna cesta s potrebnom infrastrukturom. Uz to, izgrađeno je nekoliko sportskih sadržaja poput košarkaškog igrališta, igrališta za odbojku na pijesku i sl. koji su otvoreni i na raspolaganju za korištenje građanima. Sve ovo ne bi napravili da nismo ozbiljni i odlučni u svojim namjerama da se aquapark gradi!

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori