prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Izložba vina u izmijenjenom izdanju

Izložba vina u izmijenjenom izdanju

Izložba vina kontinentalne Hrvatske tradicionalno se zadnjih godina održava početkom lipnja, ali ova 52. po redu bit će u dosta izmijenjenom izdanju. Grad Sveti Ivan Zelina kao glavni organizator objavio je kako će izostati javno događanje i zabavni sadržaji na koje smo navikli prošlih godina. Održat će se samo ocjenjivački dio za što su već počele prijave, a pobjednička vina saznat ćemo 2. i 3. lipnja.
Izložba vina kontinentalne Hrvatske je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj s bogatom tradicijom i velikim interesom izlagača. Svake se godine prijavi značajan broj izlagača, a o važnosti ove izložbe govori i podatak da su stručni ocjenjivački sudovi dosad ocijenili preko dvanaest tisuća uzoraka vina, pristiglih od velikih hrvatskih vinarija te od malih proizvođača.

Što se vinara tiče, oni kažu kako popuštanja mjera u vinogradima nema. Svježa vina su vani, toplo vrijeme zove da ih pijemo, a kad vidite kakvu su nam lijepu poruku poslali naši vinari, poželjet ćete i vi nazdraviti s njima, kažu iz Turističke zajednice Zagrebačke županije koja je snimila video poruku vinara. Naša Ivana Puhelek na kraju filma poručuje: „Podržite lokalne proizvođače kako bismo zajedno očuvali domaće gospodarstvo i svima na bude bolje.“

Video sadržaj

na vrh članka