{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
16. Svibanj 2020. 07:39

Dolijao kradljivac

Donosimo  izjavu Vjekoslava Stanića, načelnika policijske postaje Sveti Ivan Zelina,  koja je nakon višemjesečnog praćenja i kriminalističkog istraživanja uhitila kradljivca (46) koji je nekoliko godina „operirao“ na području grada, ali  i u  drugim županijama, otuđivši pritom imovinu u vrijednosti većoj od 800 tisuća kuna.

„Vezano za navedeno kriminalističko istraživanje ističemo kako je riječ o višemjesečnom, a moglo bi se kazati čak i višegodišnjem kriminalističkom istraživanju tijekom kojeg je obavljeno cijeli niz izvidnih i dokaznih radnji koje su bile potrebne da se navedena osoba poveže, odnosno da se prikupe dokazi da je isti počinitelj kaznenih djela. To je predstavljalo izniman izazov policijskim službenicima koji su postupali po tom predmetu. Isto tako bitno je navesti da su kaznena djela počinjena i na područjima drugih policijskih postaja pa i policijskih uprava što je iziskivalo dodatan trud kako bi se „ušlo u glavu“ samog počinitelja te shvatilo njegovo razmišljanje u cilju pronalaska predmeta kaznenih djela, a za što se od samog početka kriminalističkog istraživanja znalo da je od krucijalnog značaja kako bi kriminalističko istraživanje bilo uspješno i rezultiralo prikupljanjem materijalnih dokaza koji bi rezultirali podnošenjem kaznene prijave“

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je osoba počinila ukupno 10 kaznenih djela teška krađa, opisano u čl. 229. kaznenog zakona, a za što je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina, ovisno o točnoj kvalifikaciji kaznenog djela. Zatim, dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, opisano u čl. 331. st.1. kaznenog zakona za što je propisana kazna do tri godine zatvora. Također, kazneno djelo narušavanje nepovredivosti doma, opisano u čl. 141. Kaznenog zakona, za što je propisana kazna zatvora do jedne godine – ističu iz policijske uprave Sveti Ivan Zelina.

Grad Sveti Ivan Zelina i Općina Bedenica su po svim statističkim pokazateljima i po samom broju počinjenih kaznenih djela najsigurnija područja u zagrebačkoj županiji, a što je zajednička zasluga policijskih službenika koji savjesno i predano rade svoj posao, ali u njihovom radu potrebna im je i pomoć građana jer bez njih i njihovih opažanja je i policijski posao mnogo teži.

Građani i ubuduće mogu pomoći u smanjenju broja kaznenih djela i prekršaja, na način da sve informacije o tome podjele sa policijskim službenicima pozivom na broj 192 te osobnim dolaskom u PP Sveti Ivan Zelina ili pozivom na broj 01 2060 106. [RB]

O ovom događaju pisao je i Jutarnji list, što možete vidjeti klikom na ovu poveznicu.  

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori