{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
07. Travanj 2014. 11:16

DPS u borbi za mjesto u EU parlamentu

U borbu za mjesto u Europskom parlamentu uključila se i Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka (DPS). Listu DPS-a predvodi Dario Dropučić, koji će tako o EU pitanjima raspravljati i svoje stavove pokušati nametnuti ispred kandidata drugih stranaka, poput Nevena Mimice, Mirele Holy, Andreja Plenkovića, Milana Kujunđića, Nikole Vuljanića, Nikice Gabrića i drugih iskusnih političara.

 Prema riječima Dropučića, DPS je stranka koja ima kompetencije „što dokazuje lista kandidata koja je jedna najjačih lista, ne po imenima, već po kompetencijama kandidata što dokazuju njihove titule i iskustvo iz svih društvenih sektora“.

Prvenstveno DPS-ov cilj je razvoj jakih gospodarskih regija te svojim djelovanjem želimo stvoriti poticajnu i prosperitetnu lokalnu samoupravu koja će biti temelj zdravog društva. Svoje političko djelovanje percipiramo kao svježinu na političkoj sceni tj. na području grada Zagreba i Zagrebačke županije tj. na području Prigorja koja je ustvari četvrtina Hrvatske, no međutim naša domovina je kompletna Hrvatska, stoga budućnost vidimo u suradnji s ostalim regionalnim strankama i razmjeni iskustava s ciljem izgradnje jakih regija“ –ističe se u priopćenju DPS-a, a Dario Dropučić naglašava kako ova stranka ne govori ništa iz udžbenika nego „sve naučeno iz vlastitih života i vlastitih primjera zato 90% ove liste nikada nije bilo angažirano u politici, među kojima ističemo 4 žene kojima se ponosimo te ih izuzetno cijenimo“.

Kandidacijska lista DPS-a:

1. Dario Dropučić
2. Štefica Kramarić, dipl. ing. agr. 
3. Tatjana Alavanja, mag. nov. 
4. Željka Petriš-Kukovačec, dipl. iur. 
5. Davorin Horvatinec, mag. geol. 
6. Mario Dananić, mag. ing. mech. 
7. Vladimir Peulić, dipl. ing. stroj. 
8. Nenad Gazdek, mag. oec. 
9. Josip Galić, dipl. ing. el. 
10. Jasna Filipović Vrčković, oec. 
11. Matija Marcius 

Izašli smo sa ovom listom kako bismo u budućnosti probudili Europsko-Hrvatske regije i zato tražimo potporu što većeg broja Hrvatskih građana, stoga još jednom ističemo naš moto – Probudimo regije! – istaknuo je Dropučić.

Inače, na Izbore za Europski parlament prijavilo se dvadeset i pet listi i ukupno 275 kandidata. Među sedam koalicija koje izlaze na izbore za Europski parlament su i koalicije dviju najjačih stranaka – SDP-a i HDZ-a. SDP na izbore izlazi sa HNS-om, IDS-om i HSU-om. HDZ je na čelu koalicije u kojoj su HSS, HSP-AS, BUZ, Zagorska demokratska stranka i Hrvatska demokršćanska stranka. Samostalno na Euroizbore izlaze Hrvatski laburisti – stranka rada, te ORAH Mirele Holy. Savez za Hrvatsku koalicija je osam stranaka desnice u kojoj su HDSSB, Akcija za bolju Hrvatsku, Autohtona HSS, HRAST, HSP, Hrvatska zora stranka naroda, Obiteljska stranka i Zavjet za Hrvatsku.

Nacionalni forum, HSLS, PGS i Lista za Rijeku čine Partnerstvo hrvatskog centra. U koaliciji na izbore izlaze Demokratska stranka žena, Hrvatska stranka nezaposlenih i Akcija slavonsko baranjskih umirovljenika, na isti način nastupaju i Zeleni Hrvatske, Agenda mladih demokrata i zelena stranka, a izbornu sreću zajednički će iskušati i Naša stranka te Nova srpska stranka.

Samostalno nastupaju Abeceda demokracije, Akcija mladih, Autohtona Hrvatska stranka prava, Hrvatska radnička stranka, Hrvatska stranka reda, Međimurski demokratski savez, Nezavisna lista Ante Đapića, Piratska stranka, Pokret za modernu Hrvatsku, Savez za promjene, Stranka umirovljenika, Snaga Roma Hrvatske, Socijalistička partija Hrvatske, Socijalistička radnička partija Hrvatske, Stranka hrvatskog zajedništva i Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka.

Izborna promidžba trajat će 47 dana, do petka, 23. svibnja u ponoć. Subota, 24. i nedjelja, 25. svibnja do 19 sati vrijeme su izborne šutnje. [MD]

 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori