{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
07. Travanj 2014. 12:58

DVD Blaškovec proslavio 80. rođendan

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Blaškovca proslavilo je u subotu svoj veliki osamdeseti rođendan. Obilježavanje ove značajne obljetnice započelo je povorkom vatrogasaca kroz mjesto do župne crkve sv. Benedikta gdje je održana sveta misa. Povodom obljetnice održana je i svečana skupština kojoj se odazvalo čak 240 vatrogasaca sa zelinskog i zagrebačkog područja. Na skupštini su bili prisutni i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, Brigitte Berulec iz Zagrebačke županije, direktor Županijskih cesta Franjo Lazarin, saborski zastupici Davor Bernardić i Dražen Pandek, načelnik Općine Bedenica Slavko Cvrlja te mnogi ugledni vatrogasci. Nakon uvodnog govora predsjednika DVD-a Dalibora Bastalca i tajnice Darije Đurina, vatrogascima, pokroviteljima i prijateljima društva dodijeljena su brojna priznanja.

Vatrogasce je ispred Vatrogasne zajednice grada Zagreba pozdravio saborski zastupnik Davor Bernardić, inače vatrogasac, član DVD-a Zapad. “Vatrogasci su, kao što vaša osamdesetogodišnja tradicija dokazuje, uvijek bili tu kad je trebalo pomoći, kad je trebalo napraviti nešto za mjesto, kad je trebalo biti zajedno. Samo kad smo zajedno smo uspješni. Zato je danas atmosfera, ne kao da je osamdeseti, nego kao da je osamnaesti rođendan! Prema tome vam od svega srca čestitam i želim još puno uspjeha, sreće, zdravlja, da vas čuva dragi Bog i sveti Florijan te da imate što manje intervencija” – poželio je Bernardić blaškovečkim vatrogascima.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Blaškovcu postoji još od 1934. godine. Danas broji 97 članova, a od toga preko trideset mladih koji rade i trude se na natjecanjima ostvariti što bolje rezultate. Također, s četiri natjecateljske ekipe je među najaktivnijim u svojoj Vatrogasnoj zajednici. U zadnjih nekoliko godina uredili su zgradu Vatrogasnog doma u sklopu koje je trgovina. Obnovili su kuhinju, sanitarni čvor te je promijenjena stolarija. Sanirane su instalacije vode i struje, okrečeni zidovi, postavljene nove pločice, strop, a u novouređeni je prostor stigao i novi namještaj s kompletnim inventarom. Također, kupljen je novi profesionalni sudoper za kuhinju, bojler za toplu vodu te veliki roštilj na plin. Kupljene su i nove police za pehare, budući da su stare bile premale, srušena je stara pozornica i na tom je mjestu navučena nova glazura, postavljena nova lamperija i konačno nova pozornica. Budući da je dom društvena ustanova, kupljene su nove zastave, unutarnje i vanjske – hrvatska, zelinska, županijska i zastava Europske unije, a dorađena je i vatrogasna zastava.

Za dugogodišnji rad i divan jubilej te odličnu organizaciju, društvo je dobilo velike pohvale, čestitke, zahvale i naravno iskrene želje za još uspješniju budućnost.
Zadovoljstvo nije krio ni zapovjednik DVD-a i predsjednik Mjesnog odbora Dalibor Bastalec – “Moji dojmovi su izuzetno dobri! Bilo je fenomenalno, zabavljali smo se i družili do ranih jutarnjih sati. Ovom bih prilikom želio zahvaliti svima koji su došli. Jako mi je drago što su se lijepo proveli i ponijeli lijepu sliku iz Blaškovca i Svetog Ivana Zeline.”
Veselo druženje vatrogasaca nastavilo se do kasno u noć, a za dobru su se zabavu pobrinuli Dinacordi & Luna bend i tamburaški sastav Gazde. (piše:Nikolina Kranjec)

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori