×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 574
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Humanitarna akcija "Pomoći može svatko!"

Humanitarna akcija "Pomoći može svatko!"

Trinaestogodišnjoj djevojčici Marleni Perko iz Blaškovca prije dvije godine dijagnosticiran je tumor na mozgu. Marlena je podvrgnuta operaciji, a uslijedile su brojne kemoterapije i zračenja. Dobre vijesti su da je tumor odstranjen, međutim Marlena je danas u invalidskim kolicima jer ne može samostalno hodati. HZZO joj je dodijelio mogućnost rehabilitacije u Vela Luci na Korčuli, gdje se djevojčica trenutno nalazi. No, oporavak će biti dugotrajan i skup. Zato je svaka Vaša pomoć i više nego dobro došla. Marlena je inače odlična učenica Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini, koju je pohađala do obolijenja. Ni teška bolest nije ju spriječila da uči i da se trudi postati što bolja učenica. Nastavu je slušala kod kuće kamo su joj dolazili profesori. Kako bi Marleni pomogli da se što prije vrati u školske klupe i među prijatelje, na području Svetog Ivana Zeline pokrenuto je nekoliko humanitarnih događanja, a organizator jednog je Moto i offroad klub Sveti Ivan Zelina.

Bez imalo razmišljanja Moto i offroad klub se odlučio priključiti pokretanju ove akcije kako bi i oni pomogli. Vjerujemo da će i ovog puta uspjeti te na taj način pomoći onima kojima je to najpotrebnije, kao i svaki put dosad, jer ovo nije prva humanitarna akcija u kojoj sudjeluju. 

U subotu 12. i nedjelju 13. travnja u centru grada biti će održano druženje građana sa zelinskim motoristima, a prilikom toga sakupljat će se novčana pomoć. Pomoći može zaista svatko, zato se iskreno nadamo da će se svi ljudi dobre volje, koji su u mogućnosti, odazvati ovoj hvalevrijednoj i plemenitoj akciji. 

Nedavno je održana i humanitarna aukcija slika dr.sc. Zvonka Olujića u Blaškovcu, na kojoj su bile ponuđene slike naslikane različitim tehnikama. Sav prikupljen prihod bio je namijenjen Marleni.
Nakon pretpremijere i premijere, predstava Pravo i pravica zelinskog amaterskog kazališta ZAmKa večeras seli u Blaškovec. U tamošnjem društvenom domu s početkom u 20.30 bit će prikazana humanitarna izvedba, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će također namijenjen malenoj mještanki Blaškovca. (Nikolina Kranjec)

Broj žiro računa za pomoć: HR09 2360000-3116153823
Kontakt broj Moto i offroad kluba: 098 921 4069

 

na vrh članka