{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
11. Travanj 2014. 09:41

Humanitarna akcija “Pomoći može svatko!”

Trinaestogodišnjoj djevojčici Marleni Perko iz Blaškovca prije dvije godine dijagnosticiran je tumor na mozgu. Marlena je podvrgnuta operaciji, a uslijedile su brojne kemoterapije i zračenja. Dobre vijesti su da je tumor odstranjen, međutim Marlena je danas u invalidskim kolicima jer ne može samostalno hodati. HZZO joj je dodijelio mogućnost rehabilitacije u Vela Luci na Korčuli, gdje se djevojčica trenutno nalazi. No, oporavak će biti dugotrajan i skup. Zato je svaka Vaša pomoć i više nego dobro došla. Marlena je inače odlična učenica Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini, koju je pohađala do obolijenja. Ni teška bolest nije ju spriječila da uči i da se trudi postati što bolja učenica. Nastavu je slušala kod kuće kamo su joj dolazili profesori. Kako bi Marleni pomogli da se što prije vrati u školske klupe i među prijatelje, na području Svetog Ivana Zeline pokrenuto je nekoliko humanitarnih događanja, a organizator jednog je Moto i offroad klub Sveti Ivan Zelina.

Bez imalo razmišljanja Moto i offroad klub se odlučio priključiti pokretanju ove akcije kako bi i oni pomogli. Vjerujemo da će i ovog puta uspjeti te na taj način pomoći onima kojima je to najpotrebnije, kao i svaki put dosad, jer ovo nije prva humanitarna akcija u kojoj sudjeluju. 

U subotu 12. i nedjelju 13. travnja u centru grada biti će održano druženje građana sa zelinskim motoristima, a prilikom toga sakupljat će se novčana pomoć. Pomoći može zaista svatko, zato se iskreno nadamo da će se svi ljudi dobre volje, koji su u mogućnosti, odazvati ovoj hvalevrijednoj i plemenitoj akciji. 

Nedavno je održana i humanitarna aukcija slika dr.sc. Zvonka Olujića u Blaškovcu, na kojoj su bile ponuđene slike naslikane različitim tehnikama. Sav prikupljen prihod bio je namijenjen Marleni.
Nakon pretpremijere i premijere, predstava Pravo i pravica zelinskog amaterskog kazališta ZAmKa večeras seli u Blaškovec. U tamošnjem društvenom domu s početkom u 20.30 bit će prikazana humanitarna izvedba, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će također namijenjen malenoj mještanki Blaškovca. (Nikolina Kranjec)

Broj žiro računa za pomoć: HR09 2360000-3116153823
Kontakt broj Moto i offroad kluba: 098 921 4069

 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori