prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Vijećnik Stjepan Brolich napušta Laburiste

Vijećnik Stjepan Brolich napušta Laburiste

Prema priopćenju kojeg smo dobili od strane Ogranka Hrvatskih laburista Sv. Ivana Zeline – njihov član i zastupnik u gradskom vijeću Svetog Ivana Zeline, Stjepan Brolich napustio je stranku i postaje nezavisni zastupnik.

Budući da Hrvatski laburisti izlaze pred javnost i sa stvarima koje su dobre, ali i s onima manje dobrima i ne želimo od javnosti skrivati ništa, sa žaljenjem obavještavamo svo naše članstvo, simpatizere i građane Sv. Ivana Zeline da od današnjeg dana Hrvatski laburisti Sv. Ivana Zeline ostaju bez gradskog vijećnika i postaju vanparlamanetarna stranka u Sv. Ivanu Zelini. Dragi naši članovi, sav vaš krvavi rad u zadnjih godinu dana, sva žrtva, svi napadi na vas pali su u vodu. "Naš" gradski vijećnik, "gospodin" Stjepan Brolich izašao je iz stranke i time nam ukrao mandat gradskog vijećnika, za koju su svi članovi više zaslužni od njega samoga. Nemojmo biti tužni zbog toga, razočarani možemo biti, ali samo u postupak dotičnog "gospodina" i u njega samoga. Mi možemo i moramo dalje uzdignute glave, jer ni po cijenu gubitka vijećnika u Gradskom vijeću nismo odustali od svojih načela, od našeg izbornog programa i obećanja koje smo dali građanima Sv. Ivana Zeline“ – navodi se u priopćenju.

Kao glavni razlog izlaska vijećnika Brolicha iz stranke navodi se njegovo neslaganje oko inzistiranja na smanjenju naknade predsjednici Gradskog vijeća Sv. Ivana Zeline. S komentarom na ova zbivanja jutros nam se javio i vijećnik Stjepan Brolich, koji je potvrdio kako su ove informacije o njegovom izlasku iz Laburista istinite te da mora reagirati zbog pritiska koji se radi na njega.

Moje političko razmimoilaženje s Dubravkom Žilavcem, predsjednikom ogranka Hrvatskih laburista Sveti Ivan Zelina postalo je nepremostiva prepreka u mom daljnjem političkom radu te je izlazak iz stranke bio jedino moguće rješenje. Želim cjelokupnoj javnosti reći kako su zadnje vrijeme kulminirali pritisci gospodina Žilavca da vratim mandat u Gradskom vijeću Svetog Ivana Zeline kako bi on odredio njemu podobnog kandidata, što mi je kao način političkog djelovanja potpuno neprihvatljivo. Ovo što gospodin Žilavec piše o neslaganju oko smanjenja naknada oštro demantiram, jer ću ja glasati za smanjenje naknade kad ta točka dođe na dnevni red, kao što sam i dosad upravo na temelju laburističkih načela zastupao svaku borbu za boljitak naših građana. S druge strane, u vrijeme teške ekonomske krize, kada se građani bore za preživljavanje, a moto naše stranke je rad i poštenje, porezni dug gospodina Živaca iznosi preko 300.000 kuna. Obećao je to smanjiti i vratiti još prije godine dana, ali nije vratio već je taj dug još više povećao, što je najblaže rečeno cinizam prema svakom laburistu i onom tko vjeruje u geslo Savjesti čiste – biraj laburiste. Ja imam dovoljno godina, poštenja i časti da istupim iz nečeg što se pretvara u farsu, a kao budući nezavisni vijećnik i dalje ću raditi za istinsku dobrobit ovog grada i neću od toga odstupiti bez obzira na prijetnje, lažne optužbe i priopćenja koje gospodin Žilavec šalje medijima.“ [MD]

na vrh članka