prigorjehr-regionalni-portal
Menu

REAGIRANJE

REAGIRANJE

Poštovani čitatelji,

uredništvo, novinari i suradnici portala Prigorje.hr čija su se imena i tekstovi pojavili u aktualnom broju Prigorskog glasnika, ovim putem izražavaju svoje veliko nezadovoljstvo i u potpunosti se ograđuju od spomenutih novina. Neugodno iznenađenje za sve nas bilo je kada smo vidjeli da većinu sadržaja Prigorskog glasnika zapravo čine tekstovi i fotografije preuzeti s portala Prigorje.hr, koji s ovim novinama nema nikakve poslovne ili ugovorne poveznice, kao niti naši suradnici.

Kao objašnjenje dobili smo ispriku urednika Prigorskog glasnika u kojoj je kao razlog za ovo preuzimanje tuđih tekstova i fotografija naveo kako je u noći prije odlaska novina u tisak slučajno obrisao svoje tekstove s računala te kako mu je kao jedino rješenje u dva sata u noći kada je završavao broj, bilo uzeti naše tekstove bez pitanja i na taj način objaviti novine. Nažalost ne možemo prihvatiti ovu neuvjerljivu ispriku, objašnjenje ili poziv da se obešteti autore tekstova, jer nam je na ovaj način, bez našeg znanja i privole učinjena velika šteta. Zbog svega ovoga naši suradnici poduzet će konkretne pravne korake u smislu reakcije na ovu situaciju i zaštitu svojih prava.

Uredničku politiku, poruke i stavove u Prigorskom glasniku ne želimo komentirati, osim da se ograđujemo od njih. To nisu stavovi Prigorje.hr portala.


Uredništvo, novinari i suradnici Prigorje.hr portala

na vrh članka