{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
09. Veljača 2014. 19:26

DPS slavi 15 godina

Ovih dana obilježava se petnaest godina od osnivanja Demokratske prigorsko-zagrebačke stranke. Proslava je započela 29. siječnja, na dan osnivanja stranke, a završna svečanost bit će u subotu, 15. ožujka u dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina. Radi se o stranci koja je prema svojem programskom okviru stranka regionalnog opredjeljenja, s ciljem ostvarivanja gospodarske i socijalne dobrobiti građana te očuvanja demokratsko-kršćanskih vrijednosti i svjetonazora.

Za prvog predsjednika stranke izabran je Dragutin Filipović, a u predsjedništvo su izabrani Mladen Dananić, Zdravko Kožić, Željko Marenščak, Vladimir Brnjak, Dragutin Rukelj, Ivan Peteljak i Želimir Gjurašin.

Prema riječima sadašnjeg vodstva stranke, namjera DPS je biti jaka regionalna stranka, usmjerena na poticanje regionalnih vrijednosti, sa zalaganjem za regionalizaciju i decentralizaciju Hrvatske te željom da svojim djelovanjem stvori poticajnu i prosperitetnu lokalnu samoupravu koja bi bila temelj zdravog društva. Iz DPS-a poručuju kako se ulaskom u Europsku uniju Hrvatskoj, a tako i Prigorju kao regiji, otvaraju nove perspektive i mogućnosti. DPS kao regionalna stranka na čijem području djelovanja živi gotovo trećina hrvatskog građanstva želi kroz europske, državne i institucije lokalne samouprave pomoći da Prigorje, Zagreb, Zagrebačka županija i Sveti Ivan Zelina, postanu gospodarska i socijalna snaga Republike Hrvatske i svih njenih građana.

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori