{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
07. Svibanj 2021. 17:41

Hrvatski sabor pohvalio esej Dore Banovec!

Dora Banovec, učenica Osnovne škole Dragutina Domjanića dobila je pohvale Hrvatskog sabora za esej na temu „Trideset godina hrvatske državnosti“. Ponosna na uspjeh svoje kćeri je i doktorica Mirjana Hranjec Banovec, koja je podijelila ovu vijest na svojim Facebook stranicama uz komentar: „Izrazito ponosna na svoju kćer Doru Banovec. Zahvaljujem mentorici prof. Mariji Ujlaki na uloženom vremenu i trudu, ravnateljici Gordani Čosić i Osnovnoj školi Dragutina Domjanića.“

Republika Hrvatska ovog ljeta obilježava 30 godina od proglašenja samostalnosti i suvereniteta pa je tom prigodom Hrvatski sabor raspisao natječaj za učenike osmih razreda za najbolji raspravljački esej na temu “Trideset godina hrvatske državnosti”. Učenica Dora Banovec iz 8.b, uz mentorstvo učiteljice povijesti Marije Ujlaki, prihvatila je izazov i poslala svoj esej na natječaj. Uz prva tri najbolja rada Povjerenstvo za vrednovanje pristiglih radova donijelo je odluku da se uz nagrađene radove nekoliko radova i pohvaljuje, a među njima je rad Dore Banovec. “Pohvaljuje se rad učenice Dore Banovec koji predstavlja izvrsnu esejističku kompoziciju, povijesno odlično dimenzioniranu uz osobnu notu koja zrači vedrinom i optimizmom”, stoji u izvješću Hrvatskog Sabora.

U eseju između ostalog stoji: „Nakon što smo nebrojeno puta prošli kroz sukobe, revolucije i ratove stvorili smo neovisnu i suverenu Hrvatsku. Je li to početak ili kraj našega puta? (…) Hrvatski sabor na temelju referenduma i prava naroda na samoodređenje donosi 25. lipnja 1991. godine Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Hrvatski sabor donosi odluku koja je ostvarenje našega cilja te ujedno početak našega kao i mojega dugoga, sretnog života u Republici Hrvatskoj.“

Povezane vijesti Više članaka
Detektor24. Travanj 2021. 08:07
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori