{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
23. Lipanj 2020. 11:20

Na izbornim listama deset župana i 45 gradonačelnika i gradonačelnica

Kako piše portal gradonacelnik.hr, na listama za Sabor nalazi se više od trećine gradonačelnika. Na HDZ-ovim listama je 20 gradonačelnika, Restart koalicija na izbore ide s 13  gradonačelnika, koalicija Fokus/Pametno/Stranka s imenom i prezimenom sa četiri, na HNS-ovim listama ih je troje, dva su na listama Reformista i po jedan na listama MOST-a, Škorinih suverenista te Milan Bandić kao nositelj svoje liste u 2. izbornoj jedinici.

Dosta velika gužva je u našoj 2. jedinici u kojoj je na listama sedam gradonačelnika. Boje Restart koalicije brane gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i nezavisni kandidat Mario Rajn iz Križevaca. Prvi čovjek HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak jedini je gradonačelnik na listi HDZ-a, a koalicija Fokus/Pametno/Stranka s imenom i prezimenom ima dvojicu – gradonačelnika Svetog Ivana Zeline Hrvoja Košćeca i Dugog Sela Nenada Paniana. Tu je i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janč i na koalicijskoj listi Nezavisna Lista Željka Lackovića/Reformisti, te prvi čovjek Zagreba Milan Bandić koji nosi listu svoje istoimene stranke.

Iako, za razliku od gradonačelnika, po zakonu ne mogu istodobno obavljati i zastupničku dužnost, na listama za Sabor na izbore 5. srpnja uz 45 gradonačelnika i gradonačelnica ide i 10 župana. Tako će se za glasove boriti, ali neće ići u Sabor župani Željko Kolar, Matija Posavec, Radimir Čačić, Ivan Anušić, Igor Andrović, Blaženko Boban, Nikola Dobroslavić, Zlatko Komadina, Damir Bajs, Danijel Marušić kao i Milan Bandić, jer Zagreb ima poseban status grada i županije.

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori