×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 582
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Korištenje društvenih mreža i online platformi za pronalaženje posla i promociju poslovnih ideja

 Uspješno je održana edukacija za osobe s invaliditetom pod nazivom „Korištenje društvenih mreža i online platformi za pronalaženje posla i promociju poslovnih ideja“ od 11. do 16. svibnja 2020. godine.

Sedam osoba s invaliditetom sudjelovalo je od ponedjeljka 11. do subote 16. svibnja 2020. godine u Udruzi „Srce“ u Svetom Ivanu Zelini na radionici „Korištenje društvenih mreža i online platformi za pronalaženje posla i promociju poslovnih ideja“ koja je održana u okviru projekta Udruge „Srce“ - „Aktiviraj se, razvijaj se“, sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o trećem ciklusu radionica, od ukupno osam, u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionice je vodio Darko Kobetić, prof. reh., ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, a sudionici su dobili priliku usvojiti nova znanja i vještine, upoznati se s online platformama i portalima za pretraživanje poslova te društvenim mrežama. Uz to, stečena znanja primijenili su nekoliko timskih i samostalnih zadataka. Za sve sudionike osiguran je prijevoz na edukaciju, ručak i osvježenje.

Ovo je peti projekt Udruge Srce sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kojim se kroz projektne aktivnosti želi doprinijeti jačanju kompetencija, samopouzdanja i samopoštovanja osoba s invaliditetom, kao i osvijestiti potencijalne poslodavce o njihovim kvalitetama i sposobnostima. Polaznici će kroz projektne aktivnosti osnažiti i razviti meke vještine, bit će pravovremeno obaviješteni o otvorenim radnim mjestima te osnaženi za konkuriranje za željeno zaposlenje.

Projekt „Aktiviraj se, razvijaj se“ bavi se povećanjem mogućnosti zapošljavanja OSI, jačanjem njihovih kompetencija te povećanjem konkurentnosti na tržištu rada. Također, bavi se jačanjem kapaciteta stručnjaka koji svakodnevno neposredno rade s OSI na povećanju njihove zapošljivosti i socijalne uključenosti.

Ulaganjem EU sredstava u projekt "Aktiviraj se, razvijaj se" osnažit će se osobe s invaliditetom i stručnjaci koji rade s marginaliziranim skupinama (iz CZSS Sveti Ivan Zelina, CZSS Dugo Selo, Grada Sveti Ivan Zelina, Udruge Srce i Krokoteksa) s ciljem povećanja zapošljivosti i konkurentnosti na otvorenom tržištu rada te socijalnoj uključenosti.

Božićna priredba udruge Srce

Udruga Srce je i ove godine pripremila tradicionalnu božićnu priredbu koja je 6. prosinca 2019. godine održana u dvorani Kraluš Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

Jubilarna 10. božićna priredba Udruge Srce uspješno je održana u petak, 6. prosinca 2019. godine u dvorani Kraluš u Pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina.

Uvodnu riječ dala je naša predsjednica gospođa Đurđa Penava koja se iskreno zahvalila svima koji podržavaju rad Udruge sve ove godine, zahvalila posjetiteljima na velikom odazivu, a u ime članova Udruge, zaposlenika i volontera zaželjela okupljenima sve najbolje povodom Božića i nadolazećih blagdana.

U svečanoj priredbi sudjelovali su članovi Udruge Srce, volonteri i zaposlenici, koji su svojim izvedbama okupljenima dočarali čar Božića. Tako su naši Klubaši izveli dramsku točku pod nazivom “Tko je ukrao bor?” u koju je uloženo puno truda i vremena, a da je njihov trud urodio plodom pokazala je publika nagradivši ih gromoglasnim pljeskom. U prekrasnim vokalnim i instrumentalnim nastupima naših Anđelka i Petre uživali su svi posjetitelji, a koje su najviše dirnuli nastupi najmlađih članova Matije Gagule, Martina Čuka i Matea Rubil, koji su izveli prigodne recitacije. Izrazito dirljivu recitaciju izvela je Marija Kotarski pod nazivom “Tri dara za malog Isusa”, dok su se u ulozi voditelja izvrsno snašli Tomislav Nedelić i Anđelko Žagar. Za odličnu atmosferu bili su zaslužni i naši zaposlenici koji su pripremili predstavu kojom su posjetitelje nasmijali do suza.

Posebne gošće priredbe bile su članice Kluba Arka koje su svojim nevjerojatnim izvedbama oduševile sve okupljene, a uz njih, ove je godine posebna gošća bila Nikolina koja je otpjevala nekoliko prekrasnih prigodnih pjesama. Pjesme, plesa i dobrog raspoloženja na priredbi nije nedostajalo, a na veliku radost najmlađih posjetio nas je i sv. Nikola koji je djeci podijelio darove.

Članovi Udruge Srce od 2009. nastupaju u zelinskoj dvorani Kraluš, a budući da su se odlično snašli i uživali na daskama koje život znače, krajem svake godine zablistaju na našim samostalnim priredbama, uz veliku popraćenost i pozornost svih onih koji su uz nas i koji nas podržavaju, a kojima je priredba, u znak zahvalnosti i namijenjena.

Jubilarna 10. priredba Udruge Srce održana je povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana ljudskih prava, u okviru toga, na kraju priredbe, naša predsjednica Đurđa Penava zahvalila je volonterima na neprocjenjivom trudu i vremenu koji svakodnevno odvajaju te im je podijelila zahvalnice.

Dječji tjedan u Zelini

Snažnom porukom „Ljubav djeci prije svega“, pjesmom i plesom na središnjem gradskom trgu, članova Društva Naša Djeca Sveti Ivan Zelina započeo je u ponedjeljak 7. listopada Dječji tjedan, a koji traje sve do nedjelje 13. listopada 2019.

Baka Terezija Ferin proslavila stoti rođendan

Je li naša sugrađanka gospođa Terezija Ferin iz Hrnjanca, rođena Pecak, najstarija stanovnica Zeline nismo provjeravali. No, uvjerili smo se kako se slavljenica usprkos godinama odlično drži.

Prvi oldtimer skup u Zelini okupio brojne ljubitelje automobila

Novoosnovani Oldtimer klub Sveti Ivan Zelina je u subotu 28. rujna 2019. organizirao prvi oldtimer skup starodobnih vozila i simpatizera u samom središtu grada, u sklopu kojega su sugrađani i ostali zainteresirani posjetitelji s veseljem razgledavali vozila, kao i uživali u cjelodnevnom druženju.

1. oldtimer skup u Zelini

Novoosnovani Oldtimer klub Zelina u subotu 28. rujna 2019. organizira prvi oldtimer skup starodobnih vozila i simpatizera starodobnih vozila iz našeg grada Svetog Ivana Zeline. 

Učenici drugih razreda u Zelini učili o ponašanju u prometu

Učenici drugih razreda OŠ Dragutina Domjanića Sveti Ivan Zelina, PŠ Komin i Prepolno te OŠ Bedenica su u srijedu 18. rujna 2019. sudjelovali u Programu prometne kulture za najmlađe - Jumicar, koji se provodi u većini osnovnih škola u Hrvatskoj, a čiji je cilj kroz edukaciju i praktični dio naučiti djecu sigurnom ponašanju u prometu.