prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Zelinska kestenijada 2017.

U nedjelju, 15. listopada 2017. godine na Kladešćici održat će se Zelinska kestenijada, koja će i ove godine biti prepuna raznih zanimljivih događaja. Tako će posjetitelji imati priliku uživati u raznim sportskim igrama, jesenskoj gljivarijadi, kao i u bogatoj gastro ponudi. Kestenijada će trajati cijeli dan, a počinje od 9 sati.

Organizatori kestenijade su Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i Gljivarska udruga "Amanita", a pokrovitelji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.

Udruga "Fit Forma" i ove godine organizira pješadijadu, koja počinje okupljanjem rekreativaca u 10 sati na glavnom gradskom trgu i završava na Kladešćici. Svi zainteresirani su dobrodošli.

Osim pješke, posjetitelji na kestenijadu mogu doći biciklom. Organizatori pozivaju da što više ljudi dođe rekreativno, a za one koji se ipak odluče koristiti motorno vozilo, važno je upozoriti na zabranu prometovanja u vremenu od 10:30 do 12:00 sati kako bi organizirane skupine rekreativaca nesmetano stigle na vrh Kladešćice.

Grad Sveti Ivan Zelina i ove godine daruje sve koji dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena. Uz pečene kestene, posjetitelje očekuje gljivarski kotlić, grah, kotlovina, a za dobru zabavu pobrinut će se Mladen Kos. U slučaju lošeg vremena, osiguran je šator Turističke zajednice, gdje posjetitelje očekuju vrijedni članovi Udruge "Amanita". [PD; Foto: TZ]

Proglašeni pobjednici akcije Zelena Zelina

Jučer su u prostoru Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina proglašeni pobjednici akcije Zelena Zelina – akcije kojom se birala najljepša okućnica i balkon na području grada.

Tako je prvu nagradu za najljepšu okućnicu dobila gospođa Katica Hođa, iz Velike Gore koja je svojom okućnicom fascinirala predsjednicu komisije Korneliju Benyovsky Šoštarić.

Drugu nagradu osvojile su Vesna Puhelek i Franka Puhelek Šarić, iz Blaževdola zahvaljujući preksrasnim balkonima i pomno uređenom vrtu.

Treću nagradu osvojila je Mira Prelec, iz Gornje Drenove. Mogli smo vidjeti da njena kuća odiše cvijećem i ljubavlju.

U kategoriji balkona, prvu nagradu za najljepše uređen balkon dobila je Valentina Pršec Prelog, zahvaljujući odličnom izboru posuda u koje su biljke smještene te tako dolaze do izražaja. „To je zasluženo najljepše uređen balkon“, - kazala je gospođa Šoštarić.

Drugu nagradu za najljepše uređen balkon osvojila je Štefica Skopin, čiji je balkon šarmirao predsjednicu komisije i podsjetio je na ugodnu sobu na otvorenom.

Treću nagradu za najljpši balkon osvojio je Božidar Horvat zahvaljujući prekrasnim pelargonijama u koje je uloženo puno truda.

Nagrade su uručili predsjednica komisije Kornelija Benyovsky Šoštarić i gradonačelnik Hrvoje Koščec.

Čestitke pobjednicima, kao i sudionicima natječaja uputila je i Marinka Zubčić, direktorica Turističke zajednice grada te između ostalog istaknula da joj je obilazak prekrasnih okućnica s područja grada bio jedan od najljepših radnih dana u godini. Nada se da će ova akcija potaknuti sugrađane da se ugledaju na ove prekrasne okućnice. Jer, kako kaže, što imamo više lijepih okućnica, to nam je ljepši naš kraj.

Ostali sudionici natječaja dobili su priznanja, butelju zelinskog vina i sjeme cvijeća. [KM; Foto:KM]

Na županijskom vatrogasnom natjecanju u Klinča Selu sudjelovalo 8 ekipa ispred VZG-a Sv. Ivan Zelina

U organizaciji Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije dana 9. rujna 2017. godine održano je Županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži. Domaćin natjecanja bila je Vatrogasna zajednica općine Klinča Sela. Direktan nastup imali su prvaci iz prošlog županijskog natjecanja te prvoplasirane tri ekipe sa općinskih i gradskih natjecanja, odnosno po jedna ekipa DVD-a direktno udruženih u VZZŽ.

Na natjecanju je sudjelovala 101 ekipa od toga u kategoriji: djeca (muška) – 49 ekipa, djeca (ženska) – 22 ekipe, mladež (muška) – 22 ekipa i mladež (ženska) – 8 ekipa. Tri prvoplasirana u kategoriji mladež (muški) i mladež (žene) osigurali su nastup na Državnom natjecanju 2018. godine.

Na kraju natjecanja održalo se službeno zatvaranje na kojemu su sudjelovali natjecatelji, voditelji ekipa, članovi voditeljstva natjecanja, suci i tehničko osoblje. Uz pozdravne riječi zamjenika župana g. Hrvoja Frankića, načelnika Općine Klinča Sela g. Miljenka Vučkovića, kontrolora natjecanja g. Nedjeljka Vukalovića, te Stjepana Ptičeka predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije proglašeni su željno iščekivani rezultati.

Ispred VZG-a Sv.I. Zelina na spomenutom natjecanju sudjelovalo je 8 ekipa, i to u kategoriji djeca (muška) DVD Blaškovec, Donje Orešje i Paukovec, u kategoriji djeca (ženska) DVD Blaževdol i Paukovec, te u kategoriji mladež (muška) DVD Blaževdol, Donje Orešje i Obrež. Što se tiče rezultata oni su bili sljedeći: u kategoriji mladež (muška) od ukupno 22. ekipe DVD Blaževdol zauzeo je 18. mjesto, DVD Obrež 15. mjesto, a DVD Donje Orešje 11. mjesto, u kategoriji djeca (ženska) od ukupno 22. ekipe DVD Blaževdol osvojio je 15. mjesto, a DVD Paukovec 14. mjesto. U najbrojnijoj kategoriji djeca (muška), od ukupno 49. ekipa DVD Paukovec osvojio je 40. mjesto, DVD Donje Orešje 15. mjesto dok je DVD Blaškovec zauzeo odlično 2. mjesto.

Što se tiče rezultata moramo reći da smo zadovoljni i da je samo malo više sportske sreće i koncentracije nedostajalo da ovi rezultati budu još bolji. Ovim putem svim natjecateljima i voditeljima ekipa iz naše zajednice čestitamo na ovim lijepim rezultatima. [PD]

2. Svetoivanjska konjička revija

Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline i Konjički klub „Zelingard“ organiziraju 2. Svetoivanjsku konjičku reviju koja će se održati 10. rujna 2017. godine na prostoru turističke zone Prodanec u Sv. Ivanu Zelini s početkom u 8 sati.

Za reviju je predviđen sljedeći program:

  • 8:00 – 9:00 Okupljanje sudionika, prijave za sudjelovanje u natjecateljskim disciplinama
  • 9:30 Svečani mimohod svih sudionika revije, zaprega, kočija i jahača kroz Sv. Ivan Zelinu (do glavnog trga i natrag)
  • 10:30 Svečano otvorenje 2. Svetoivanjske konjičke revije
  • 11:30 – 14:00 Natjecanja konja i jahača u prijavljenim disciplinama: Vožnji zaprega, Tko prvi, njegova djevojka, Trka na ring, Pogodi metu, Igra spretnosti na drvenom konju
  • Dodjela nagrada i priznanja uz bogat zabavni program

Za vrijeme trajanja programa posjetitelji mogu sudjelovati u igri "Vitez na konju" te streličarskoj radionici.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan. [PD]

Prva Zelinska šatorijada

Prva Zelinska šatorijada održat će se od 1. do 3. rujna 2017. godine na prostoru sportsko-rekreacijskog centra Sveti Ivan Zelina u organizaciji Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina. Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj opuštanje i zabava u pozitivnoj atmosferi, ističu organizatori.

„Nakon što ispraznite ležaljke na plažama, dođite u park zelinskog ŠRC-a, postavite svoj šator, organizirajte "dom" u prirodi, zabavite se i veselite. Podijelimo zajednički doživljaje i družimo se pred sam početak novog radnog ciklusa za odrasle i povratka u školske klupe za djecu i mlade.“

Manifestacija službeno počinje okupljanjem sudionika, u petak, 1. rujna s početkom u 16 sati.

Za sudjelovanje u manifestaciji potrebno je prijaviti se organizatoru Turističkoj zajednici grada Svetog Ivana Zeline na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom 01/2061 808. Prijave traju do četvrtka, 31. kolovoza 2017. godine do 16 sati.

Kako bi boravak na šatorijadi bio što ugodniji za sve sudionike potrebno je:

  • Ponijeti hranu za svoju obitelj prilagođenu za boravak u prirodi (konzervirana hrana, voće, povrće, lako probavljiva hrana). Za ručak i večeru organizirana je vatrica za roštilj, stoga ponesite meso, povrće i začine. U nedjelju je za sve kampere osiguran zajednički ručak.
  • Ponijeti opremu: šator, vreću za spavanje (za udobnije spavanje poželjan je madrac na napuhavanje ispod vreće), pribor za higijenu, baterijsku svjetiljku, vodu, čekić za zabijanje klinova, fotoaparat za bilježenje lijepih trenutaka, društvene igre, karte, rezervnu odjeću...
  • Ponijeti opremu za kampiranje

Za sve sudionike organizirano je igranje različitih zabavnih igara poput odbojke na pijesku, graničara i drugih. Manifestaciji će se pridružiti izviđači koji će okupljenima prezentirati svoje vještine. Za one koji žele sudjelovati, a koji nemaju šator, osigurani su šatori izviđača. Također, osigurani su i sanitarni čvorovi.

Djeca i mladi s manje od 18 godina mogu sudjelovati na manifestaciji samo u pratnji roditelja.

Dosad je prijavljeno stotinjak sudionika, za koje je osiguran besplatan ručak u nedjelju.

U slučaju kiše, manifestacija se odgađa na idući vikend od 8. do 10. rujna.

Partner/sponzor manifestacije je DECATHLON koji svim sudionicima omogućuje popust na kupovinu određene grupe proizvoda za kampiranje u iznosu 15-30 %. Kako biste ostvarili popust javite se organizatoru na e-mail: tzg@zelina ili tel: 2061 808. [KM; Foto: TZG]

Veselo proslavljeno ovogodišnje Bartolovo

Uz dobru zdravicu, sočan zalogaj i veselu pjesmu proslavljeno je i ovogodišnje Bartolovo na bregu Belavine, iznad Kalinja.

Dobrodošlicu gostima uputio je Ivica Kamenarić koji je imenovao Vincilara i Pudara za iduću godinu. Vincilarom je imenovan Ivan (Franjo) Dragija, a Pudarom Mladen Kamenarić. Pudar je uspješno pustio klopotec u rad, a župnik Vlado Bogdan s nekoliko prigodnih riječi blagoslovio vinograd.

Daleko najviše pohvala zaslužio je slavni dvojac kuhara: Drago Bičak i Josip Pobi, koji su za sve okupljene pripremili više od 200 porcija gulaša. Kuhari su nam otkrili kako su temeljac pripremali dan ranije, a gulaš lagano pekli cijeli dan kako bi posjetiteljima pripremili savršenu gastro poslasticu.

Za veseli ugođaj pobrinuli su se članovi „Brina benda“ koji su posjetitelje zabavljali raznolikim repertoarom domaćih pjesama.

Manifestacija se održava petu godinu zaredom u organizaciji Udruge vinogradara i vinara „Brina“ u suradnji s Turističkom zajednicom grada Svetog Ivana Zeline. [KM; Foto: KM]

Ljetna sezona uspješnih manifestacija u Čakovcu još uvijek traje

Nakon iznimno uspješne manifestacije Porcijunkulovo, Čakovec će na dva festivala u četiri dana ugostiti preko sedamdeset izlagača, performera i umjetnika te velik broj ljubitelja umjetnosti, sudeći prema prošlogodišnjem odličnom odazivu.

Zrinski Art festival započinje 31. kolovoza kada će se dvadesetak domaćih autora s gostima iz Slovenije, Velike Britanije, Srbije i Amerike predstaviti u svojim umjetničkim disciplinama, a 1. rujna će im se u gradskom parku i starom gradu Zrinski pridružiti umjetnici Festivala alternative Čakovec (3FF). Instalacije, skulpture, slikarstvo, fotografija, multimedijalni radovi, suvremeni ples i koncerti publici će približiti umjetnička ostvarenja i ideje domaćih umjetnika te ih potaknuti na kreativnost i razmišljanje.

Ulaz na festivale je besplatan, a održavat će se pod pokroviteljstvom grada Čakovca u suradnji s Centrom za mlade „CeZam“, udrugom 3FF i međimurskim umjetnicima koji su članovi HDLUM-a, ULUPUH-a, ALU-a i HDD-a te donatora uz izvedbu velikog broja volontera. Posjetitelji će uživati u pozitivnoj atmosferi specifičnog ambijenta Starog grada Zrinskih sve do 3. rujna, a pritom im je dostupna i bogata gastronomska ponuda lokalnih OPG-ova.

„Alternativna publika važna je gradu Čakovcu, pa smo i ove godine odlučili organizirati festival pun sadržaja koji nisu uobičajeni ni očekivani. Raznovrsnost možemo dočarati primjerima dolaska Matije Bogdana, svjetski poznatog kuhara restorana s dvije Michelinove zvjezdice, „Graffiti na Gradele“ skupina koja će izrađivati grafite na folijama u parku i Festivalom dokumentarnog filma, koji će predstaviti dokumentarce učenika 4 osnovne škole. Domaći umjetnici pokazat će svoja znanja, vještine i ideje, a mi ćemo ih ponosno u tome podržati te se ponovno nadamo velikom broju posjetitelja, kako prijašnjih, tako i onih koji po prvi žele vidjeti nešto izvan očekivanih okvira.“, kazali su organizatori 3FF festivala Neven Levačić i Ivan Latin.

Sve informacije o festivalima dostupne su na Facebook stranicama Zrinskog Art festivala i Festivala alternative (3FF).

Zrinski Art Festival i Festival alternative Čakovec inicirale su neprofitne udruge mnogobrojnih umjetnika Međimurske županije sa željom pružanja alternativnog umjetničkog sadržaja. Cilj je poticanje na razmišljanje i kreativnost putem velikog broja radionica, performansa i glazbe te pružanje većeg prostora i mogućnosti umjetnicima. [PD]

15. međunarodna gljivarijada

Gljivarska udruga "Amanita" poziva vas na 15. međunarodnu gljivarijadu, koja će se održati 1.07. u Svetom Ivanu Zelini, u Streljani Čegci.

Program počinje u 9 sati, a prijava ekipa je do 10 sati nakon čega počinje natjecanje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti samoj udruzi na kontakte navedene u pozivnici. Svim sudionicima želimo dobar "ulov". [PD, Foto: Amanita]

Svetoivanjski dani 2017: S.A.R.S. totalno "zapalio" publiku

Grupa S.A.R.S. sinoć je održala odličan koncert na prostoru SRC Zelina u okviru manifestacije „Svetoivanjski dani 2017.“ kojim je oduševila publiku svojim bezvremenskim hitovima.

Koncert su započeli pjesmom s albuma Ikone pop kulture – "Brani se", nakon koje je uslijedila dobro nam poznata pjesma „Ti, ti, ti“, „Debeli lad“ i još mnoge druge.

Ipak, publika se raspjevala na nešto starijem hitu, čiji tekst već gotovo svi znaju, naravno, riječ je o „Lutki“- pjesmi koja je „zarazna“ i uvijek plijeni najviše pažnje.

Na kraju, što reći, nego da je atmosfera sinoć na koncertu bila odlična. S.A.R.S. je totalno raspjevao i rasplesao publiku i još jednom pokazao da je zasluženo jedan od najpopularnijih bendova u regiji.

Grupi S.A.R.S. prethodio je domaći bend FULL GAS koji se pobrinuo za dobru atmosferu, a već danas posjetitelje očekuju nova događanja, kao i koncerti Mladena Kosa i grupe SCORPION. [KM; Foto:KM]

NK Zelina svečano proslavio 110 godina postojanja

Sinoć je NK Zelina svečano obilježio 110 godina Kluba u dvorani Kraluš Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina. Na svečanosti je predstavljena nova Monografija o povijesti Kluba i uručene su zahvale i priznanja članovima i sportskim prijateljima za kontinuitet rada i uspjeha NK Zelina.

Posjetitelji su se upoznali sa samim početcima Kluba, saznali da je NK Zelina jedan od najstarijih klubova u Hrvatskoj i jedan od rijetkih koji je u ovih 110 godina aktivan, na radost mnogih generacija. „Nogomet se brzo udomaćio u Zelini, a putovanja su postala sve češća. Danas je drugačije, uvjeti su neusporedivo bolji, igrači daleko brojniji, no puno toga ostalo je isto - nogomet se i dalje voli i obožava. Kao nekad, i danas treba puno truda, elana, entuzijazma. Tako je kod nas u malom bijelo-crvenom carstvu." – izjavio je Željko Pukšec, tajnik Kluba.

Predsjednik kluba, Mijo Stipić pozdravio je okupljene i zahvalio im na dolasku: „Zahvaljujem Vam što s nama dijelite radost svečanog obilježavanja 110 godina postojanja našeg nogometnog kluba. Zahvaljujem svim sportašima i sportašicama, volonterima, koji nesebično i sa srcem pomažu NK Zelina, zahvaljujem navijačima te Gradu Sv. I. Zelini koji nas podržavaju. Hvala svima koji su pomogli u stvaranju Monografije, osobito HNS-u. Veseli nas što ćemo danas povodom ove obljetnice potpisati suradnju s HNS-om, zahvaljujem im na razumijevanju i veselim se budućoj suradnji. S vama dijelim radost i ponos što smo zajedno dio ovog lijepog događaja. Dobrodošli na proslavu 110. godišnjice kluba NK Zelina.“

Svečanosti su prisustvovali mnogi ljubitelji nogometa, simpatizeri i uvaženi gosti: Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, Hrvoje Košćec, gradonačelnik Grada Sv. Ivana Zeline, Darko Bistrički, predsjednik gradskog vijeća, Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a, Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika, Nikola Galešić, predsjednik nogometnog saveza Zagrebačke županije te predstavnici Građanskog nogometnog kluba Dinamo. [KM; Foto: KM]