×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 581
JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 585
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

DJEČJI ZELINSKI FAŠNIK

DJEČJI ZELINSKI FAŠNIK

Jučer je osim sunca naš gradski trg obojalo mnoštvo dječjih maškara. Naši najmlađi sugrađanji dali su si mnogo truda za svaku masku uz pomoć roditelja, učiteljica i odgajateljica.

Na dječjem fašniku se predstavilo 9 dječjih grupa pa ćemo vam ih i sve redom predstaviti.

Iz OŠ Dragutina Domjanića došli su Mali kreativci, inače učenici od 1. do 4. razreda, maskirani kao Strašila koja su pjevala o fašniku. Zatim su iz OŠ Prepolno Prometni znakovi pripremili recitaciju. OŠ Ksavera Šandora Gjalskog predstavili su Legači i Bolničari te su uz pjesmu, ples i igrokaz Babica pri doktoru nasmijali sve prisutne. DV Tintilinić zaposjeli su Malci ovih dana koji su se uz pjesmu predstavili na trgu i dobro zabavili. DV Proljeće predstavile su čak četiri grupe mališana. Iz podružnice u Nespešu stiglo je Voće i povrće koje je pjesmom i igrokazom oduševilo prisutne. Zatim su se predstavila Licitarska srca, Mali zeleni i Vitezovi i princeze te je svaka grupa pripremila mnoštvo recitacija, pjesme i plesa koji je rasplesao sve prisutne. Svaka grupa dala si je mnogo truda oko priprema maski i programa te su nakon nastupa zaslužili okrijepu krafnama i toplim čajem koji je za najmlađe pripremila TZ Sv. Ivan Zelina za ovu prigodu.

Proglasili smo i Naj masku s našeg prošlotjednog natječaja. Tu titulu je osvojila Gabrijela Škledar koja je dobila vrijednu nagradu koju su joj osigurali Prigorje.hr u suradnji s Pekarnom Kralj.

Pjesma, ples i dječja cika su se nastavili odjekivati trgom do dolaska "velikih" maškara. A atmosferu s dječjeg fašnika možete pogledati u našim galerijama na portalu ili facebook stranici. [EDŽ, Foto: MD, TZ]

na vrh članka