×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 581
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

4. Revija hrvatskih katkih filmova - KRATKI NA BRZINU

4. Revija hrvatskih katkih filmova - KRATKI NA BRZINU

Festival Kratki na brzinu nam je pred vratima. Sve počinje sutra, utorak 6. lipnja u 19:30 sati u Dokukino KIC, gdje će se predstaviti i ovogodišnji partner, međunarodni festival dokumentarnog filma Visions du Réel iz Švicarske. Nakon projekcije bit će moguće razgovarati s počasnim gostom, veleposlanikom Švicarske Konfederacije u RH Stefanom Estermannom, kao i s posebnim gostom, uvaženim producentom i redateljem Nenadom Puhovskim, koji je ujedno i direktor međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox.


Zatim KNB svoja vrata otvara u Zelini otvorenjem koje će se održati u kinu Zelina u srijedu, 7. lipnja 2017. u 18.45 sati. Program revije otvorit će kazališna predstava "Struktura zaborava" koja je kao eksperiment na granici proširenog kina nastala u produkciji festivala Sedam dana stvaranja.


Natjecateljski program se otvara 8. lipnja kratkometražnim animiranim filmom redateljice Eve Cvijanović „Ježeva kuća“ u kojemu je glas posudio Rade Šerbedžija, a autor glazbe je Darko Rundek.


Organizatori su se ove godine odlučili posjetiteljima ponuditi i festivalsko parkovanje, odnosno kamp u Svetom Ivanu Zelini u kojem će moći boraviti tijekom trajanja festivala.


U programu će se održat i tradicionalni „Late Night Film Talks”, kada svi imaju priliku zaviriti iza kamere kroz neformalne razgovore o filmu s poznatim osobama iz filmske branše. Ovogodišnji sugovornici bit će Hrvoje Hribar, redatelj i bivši ravnatelj HAVC-a te Ognjen Sviličić, redatelj i scenarist. Pokrovitelji revije su Grad Sv. Ivan Zelina, Zagrebačka županija i Veleposlanstvo Švicarske u RH.


Detaljan program i raspored projekcija možete vidjeti na službenoj stranici Festivala http://kratkinabrzinu.com/ . Pozivamo vas da dođete i uživate u ovom kulturnom tjednu u našem gradu i Kinu Zelina. [EDŽ, Foto: KNB]

na vrh članka