prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Veselo proslavljeno ovogodišnje Bartolovo

Veselo proslavljeno ovogodišnje Bartolovo

Uz dobru zdravicu, sočan zalogaj i veselu pjesmu proslavljeno je i ovogodišnje Bartolovo na bregu Belavine, iznad Kalinja.

Dobrodošlicu gostima uputio je Ivica Kamenarić koji je imenovao Vincilara i Pudara za iduću godinu. Vincilarom je imenovan Ivan (Franjo) Dragija, a Pudarom Mladen Kamenarić. Pudar je uspješno pustio klopotec u rad, a župnik Vlado Bogdan s nekoliko prigodnih riječi blagoslovio vinograd.

Daleko najviše pohvala zaslužio je slavni dvojac kuhara: Drago Bičak i Josip Pobi, koji su za sve okupljene pripremili više od 200 porcija gulaša. Kuhari su nam otkrili kako su temeljac pripremali dan ranije, a gulaš lagano pekli cijeli dan kako bi posjetiteljima pripremili savršenu gastro poslasticu.

Za veseli ugođaj pobrinuli su se članovi „Brina benda“ koji su posjetitelje zabavljali raznolikim repertoarom domaćih pjesama.

Manifestacija se održava petu godinu zaredom u organizaciji Udruge vinogradara i vinara „Brina“ u suradnji s Turističkom zajednicom grada Svetog Ivana Zeline. [KM; Foto: KM]

na vrh članka