prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Na županijskom vatrogasnom natjecanju u Klinča Selu sudjelovalo 8 ekipa ispred VZG-a Sv. Ivan Zelina

Na županijskom vatrogasnom natjecanju u Klinča Selu sudjelovalo 8 ekipa ispred VZG-a Sv. Ivan Zelina

U organizaciji Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije dana 9. rujna 2017. godine održano je Županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži. Domaćin natjecanja bila je Vatrogasna zajednica općine Klinča Sela. Direktan nastup imali su prvaci iz prošlog županijskog natjecanja te prvoplasirane tri ekipe sa općinskih i gradskih natjecanja, odnosno po jedna ekipa DVD-a direktno udruženih u VZZŽ.

Na natjecanju je sudjelovala 101 ekipa od toga u kategoriji: djeca (muška) – 49 ekipa, djeca (ženska) – 22 ekipe, mladež (muška) – 22 ekipa i mladež (ženska) – 8 ekipa. Tri prvoplasirana u kategoriji mladež (muški) i mladež (žene) osigurali su nastup na Državnom natjecanju 2018. godine.

Na kraju natjecanja održalo se službeno zatvaranje na kojemu su sudjelovali natjecatelji, voditelji ekipa, članovi voditeljstva natjecanja, suci i tehničko osoblje. Uz pozdravne riječi zamjenika župana g. Hrvoja Frankića, načelnika Općine Klinča Sela g. Miljenka Vučkovića, kontrolora natjecanja g. Nedjeljka Vukalovića, te Stjepana Ptičeka predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije proglašeni su željno iščekivani rezultati.

Ispred VZG-a Sv.I. Zelina na spomenutom natjecanju sudjelovalo je 8 ekipa, i to u kategoriji djeca (muška) DVD Blaškovec, Donje Orešje i Paukovec, u kategoriji djeca (ženska) DVD Blaževdol i Paukovec, te u kategoriji mladež (muška) DVD Blaževdol, Donje Orešje i Obrež. Što se tiče rezultata oni su bili sljedeći: u kategoriji mladež (muška) od ukupno 22. ekipe DVD Blaževdol zauzeo je 18. mjesto, DVD Obrež 15. mjesto, a DVD Donje Orešje 11. mjesto, u kategoriji djeca (ženska) od ukupno 22. ekipe DVD Blaževdol osvojio je 15. mjesto, a DVD Paukovec 14. mjesto. U najbrojnijoj kategoriji djeca (muška), od ukupno 49. ekipa DVD Paukovec osvojio je 40. mjesto, DVD Donje Orešje 15. mjesto dok je DVD Blaškovec zauzeo odlično 2. mjesto.

Što se tiče rezultata moramo reći da smo zadovoljni i da je samo malo više sportske sreće i koncentracije nedostajalo da ovi rezultati budu još bolji. Ovim putem svim natjecateljima i voditeljima ekipa iz naše zajednice čestitamo na ovim lijepim rezultatima. [PD]

na vrh članka