prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Zelinska kestenijada 2017.

Zelinska kestenijada 2017.

U nedjelju, 15. listopada 2017. godine na Kladešćici održat će se Zelinska kestenijada, koja će i ove godine biti prepuna raznih zanimljivih događaja. Tako će posjetitelji imati priliku uživati u raznim sportskim igrama, jesenskoj gljivarijadi, kao i u bogatoj gastro ponudi. Kestenijada će trajati cijeli dan, a počinje od 9 sati.

Organizatori kestenijade su Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i Gljivarska udruga "Amanita", a pokrovitelji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.

Udruga "Fit Forma" i ove godine organizira pješadijadu, koja počinje okupljanjem rekreativaca u 10 sati na glavnom gradskom trgu i završava na Kladešćici. Svi zainteresirani su dobrodošli.

Osim pješke, posjetitelji na kestenijadu mogu doći biciklom. Organizatori pozivaju da što više ljudi dođe rekreativno, a za one koji se ipak odluče koristiti motorno vozilo, važno je upozoriti na zabranu prometovanja u vremenu od 10:30 do 12:00 sati kako bi organizirane skupine rekreativaca nesmetano stigle na vrh Kladešćice.

Grad Sveti Ivan Zelina i ove godine daruje sve koji dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena. Uz pečene kestene, posjetitelje očekuje gljivarski kotlić, grah, kotlovina, a za dobru zabavu pobrinut će se Mladen Kos. U slučaju lošeg vremena, osiguran je šator Turističke zajednice, gdje posjetitelje očekuju vrijedni članovi Udruge "Amanita". [PD; Foto: TZ]

na vrh članka