prigorjehr-regionalni-portal
Menu

6. Zelinska pješadijada okupila velik broj posjetitelja

6. Zelinska pješadijada okupila velik broj posjetitelja

Lijep jesenski subotnji dan izmamio je Zelinčane i mnoge posjetitelje da se odazovu tradicionalnoj Zelinskoj pješadijadi u organizaciji Udruge „Srce“.

Na pješadijadi su, uz domaće posjetitelje i članove Udruge „Srce“, sudjelovali i članovi prijateljskih udruga: članovi Udruge „Sunce“ Novi Marof, „Mali Princ“ Đurđevac, „Ludbreško sunce“ iz Ludbrega, Udruge „Maslačak“, Udruge osoba s invaliditetom Križevci i Udruge „Sveta Ana“ Lobor.

Dobrodošlicu okupljenima uputila je Đurđa Penava, predsjednica Udruge Srce, a u ime Grada Svetog Ivana Zeline, gradonačelnik Hrvoje Košćec, koji se s veseljem priključio i ovogodišnjoj pješadijadi.

Ovogodišnja ruta pješadijade bila je od Kuće podrške „Srčeko“, preko Vatrogasne i Sajmišne ulice do Društvenog doma Topličica Donja. Nakon tri kilometra pješačenja, uslijedilo je veselo druženje i okrepa u društvenom domu u Topličici Donjoj. Članovi udruga s veseljem su sudjelovali u raznim igrama u kojima su se najboljima pokazali članovi Udruge „Ludbreško Sunce“. Pobjednicima u natjecateljskim igrama kao i ostalim sudionicima Pješadijade članovi Udruge "Srce" ove godine podijelili su platnene bedževe s keramičkim srcem u sredini, a koje su izrađivali tijekom svojih kreativnih radionica.

Toliko topline i ljubavi na jednom mjestu

Marija Kotarski, članica udruge „Srce“ diplomirala je i postala profesorica španjolskog jezika i književnosti. Članovi su iskoristili priliku i čestitali joj na diplomi i poželjeli sreću u pronalasku posla. Ganuta poklonom još jednom se uvjerila u neiscrpnu ljubav članova Udruge koji su osluškivali njene želje. Zato se Marija posebno zahvalila Udruzi koja joj je uvijek bila podrška i most između prepreka i izazova s kojima se susretala u ostvarivanju životnog cilja.

„Hvala mojoj Udruzi „Srce“ i Klubašima koji su me od prvog dana prihvatili s velikom ljubavlju. Moj cilj teško bih ostvarila bez podrške asistenta koji je samnom pisao domaće zadaće, ispite, kolokvije, a kojeg mi je Udruga osiguravala od druge godine studija. Nadam se da ću kroz svoj daljnji rad uspjeti na neki način doprinijeti radu Udruge“ – rekla je Marija koja je čisti dokaz da se sve može kad se hoće. Da kolica nisu prepreka, već sredstvo za ostvarenje cilja. Marija je uspjela i čestitamo joj na tome, kao i majci koja joj svakodnevno pomaže.

Pješadijada je i ove godine okupila velik broj posjetitelja. Članovi udruga uživali su u opuštenoj i rasplesanoj atmosferi. Još jednom su nam pokazali kako različitosti postižu čuda, kako se uz malo volje i upornosti sve može te koliko naša Udruga ima veliko i iskreno srce. Možemo biti ponosni što smo bili dio pješadijade i dio „našeg Srca“. Hvala im na tome. [KM; Foto: KM]

na vrh članka