prigorjehr-regionalni-portal
Menu

U Zelini prikupljeno 1000 doza krvi

U Zelini prikupljeno 1000 doza krvi

Prvi put u povijesti darivanja krvi u Svetom Ivanu Zelini prikupljeno je 1000 doza dragocjene tekućine. Tisućiti darivatelj je Goran Teški, dugogodišnji darivatelj krvi, koji se rado odaziva takvim humanim akcijama.

„Nisam očekivao da ću biti tisućiti darivatelj. Uvijek se rado odazivam akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. Smatram da je dobro pomoći drugima. Darujući krv možete spasiti nečiji život. Do sad još nikad nisam bio odbijen, a darovao sam krv 39 puta,“ – kazao je Goran Teški. Gospodinu Goranu čestitala je predsjednica GDCK-a Sveti Ivan Zelina Mirjana Hranjec Banovec.

Posljednoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi odazvalo se ukupno 329 potencijalnih darivatelja krvi. Iz zdravstvenih razloga odbijeno je 39 osoba, a krv je darivalo 290 dobrovoljnih darivatelja.

„Zahvalni smo i ponosni na sve naše darivatelje krvi koji su ove godine odvojili svoje vrijeme i odazvali se pozivu GDCK-a Sv. Ivan Zelina i svojom dozom krvi pomogli ljudima u potrebi, kao i volonterima koji su pomogli da akcije teku u pozitivnom ozračju,“ – poručuju iz GDCK-a Sv. Ivan Zelina. [KM; Foto: Nenad Karlo Houška]

na vrh članka