prigorjehr-regionalni-portal
Menu

U Blaževdolu red poezije, red glazbe

U Blaževdolu red poezije, red glazbe

Sinoć je u caffe baru Alena Vodopijevca u Blaževdolu održana nezaboravna večer poezije i glazbe. Vodio ju je naš novi sugrađanin Marijan Grakalić, pjesnik i novinar, odnedavno stanovnik Blaževdola, okupivši na druženju sa zahvalnom publikom svoje prijatelje; pjesnike i muzičare. 

Opuštena i neformalna atmosfera, pomalo boemska, nalik atmosferi u kakvom montmartrevskom caffeu s početaka prošlog stoljeća, podsjetila me je na nekadašnja slična pjesnička okupljanja u zagrebačkom Tingl Tanglu s kraja šezdesetih godina (i opet prošlog stoljeća) pa je događanje bilo pravo osvježenje u današnjoj zelinskoj kulturi, kako po sadržaju tako i po broju okupljenih.

Zavidan broj prisutnih potvrdio je ono što već znamo, da je društveni život Blaževdolaca dobro organiziran i sadržajan. Pored domaćina Marijana Grakalića pjesme, svoje i tuđe, izgovarali su neponovljivi Enes Kišević, Dražen Katunarić, Lidija Puđak, Ivanka Blažević Kiš, Sanja Šantak, Dragan Vučetić, Ljiljana Lipova, Ivek Milčec i Milko Kiš. Muzicirali su saksofonist Hajrudin Pašalić, gitarista Milko Kiš iz benda Hladno pivo, na tamburici Božo Cakić, a na harmonici Andrej Vragotuk. Tehnikom je baratao Mladen Fučkan Ciki. Operne arije pjevao je bariton Neven Paleček Papageno.

Prema riječima Marijana Grakalića sinoćnjim događanjem započinje projekt ''Nedjeljom u Blaževdolu'' u sklopu akcije Zelina kreativa koju promiču Gornjogradski književni festival, DVD Blaževdol, Alen Vodopijevec i Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina. Ideja projekta je približiti zajednici poeziju, književnost i umjetnost u javnim prostorima te za iduću nedjelju najavio događanje pod nazivom Poezija pod maskama. [RB; Foto: RB]

na vrh članka