prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Dječje kazalište u Kralušu

Dječje kazalište u Kralušu

Društvo naša djeca Sveti Ivan Zelina, u subotu, 24. ožujka 2018. godine organizira obilježavanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade. Tog dana u dvorani Kraluš nastupit će Dječja scena Gradskog kazališta Gorica s hit predstavom “Gospođica Neću” Sunčane Škrinjarić u 11:00 sati te Dječje kazalište Prijatelj iz Čakovca s odličnom predstavom “Priča se nastavlja” Grigora Viteza u 13:00 sati.

U 12:00 i 14:00 sati (nakon predstava) u učionici iza pozornice dvorane Kraluš bit će organizirane edukativne kazališne radionice koje će voditi lutkarska pedagoginja Zagrebačkog kazališta lutaka Iva Lipovac.

U 12:00 sati bit će radionica za djecu uzrasta od 6 - 9 godina, a u 14:00 sati za djecu uzrasta 10 - 13 godina. Na tim radionicama djeca će, pod stručnim vodstvom Ive Lipovac izrađivati lutke kakve se koriste u nekim kazališnim predstavama Zagrebačkog kazališta lutaka te će ih nakon radionica moći ponijeti kućama. Likovne radionice kreativna su nadopuna predstavama koja djeci omogućuju da vide kako uz pomoć mašte te škarica, ljepila, tkanine ili papira nastaje šarmantna lutka. Uz stručno vodstvo djeca će izraditi likove iz predstava. [PD]

na vrh članka