prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Filmska radionica u Zelini

Filmska radionica u Zelini

Filmskop je filmska radionica za mlade od 12 do 17 godina koja će se od 2. do 8. travnja održati u Svetom Ivanu Zelini.

"Na ovoj radionici bavit ćemo se područjem filmskog eksperimenta igrajući se elementima filma i proučavajući ih na nekonvencionalan način. Elementi kojima ćemo se baviti su: zvuk, slika i naracija. Naglasak neće biti na klasičnom pristupu razvijanja filma od ideje, scenarija do završnog produkta već ćemo istraživati medij kroz igru i proučavati njegove mogućnosti i granice. Promatrat ćemo, slušati, gledati i bilježiti svakodnevne naizgled nevažne sitnice i vidjeti kako te male poetike mogu tvoriti film. Instinkt. Nabrajanje riječi, asocijacije. Rezuckanje. Spajanje. Premetanje. Prvo što nam padne na pamet. Krug. Krug ljudi je krug ideja. Jutarnje razgibavanje. Odlazak u prirodu. Krošnja. Vjetar. Vrtlog. Ritam koraka, zvuk vremena. Rastezanje. Strop je dolje. Pod je gore. Gledamo naopačke, snimamo naglavačke. Boja šume, boja vjetra. Oko."

Za sudjelovanje na ovoj radionici potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo (do pola stranice) u kojem je potrebno napisati zašto vas zanima ova filmska radionica. Uz motivacijsko pismo potrebno je riješiti i jedan zadatak, na odabranu ili ponuđenu temu (vožnja viciklom). Na tu temu potrebno je napisati niz vizualnih i zvučnih asocijacija u bilo kojem tekstualnom obliku (niz riječi, nekoliko rečenica, priča, pjesma,...). Uz zadatak možete priložiti i fotografiju.

Prethodno filmsko iskustvo nije potrebno.

Voditelji radionice su filmski autori Toma Zidić i Dorotea Cerin.

Radionica „Filmoskop“ je prateći program „Diversions International Short Film Festivala“ koji se od 25. lipnja do 1. srpnja održava u Svetom Ivanu Zelini, a organizira ju Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina, uz potporu Grada Sveti Ivan Zelina i u suradnji s Kinoklubom Zagreb.

Filmovi koji nastanu na radionici bit će prikazani u sklopu popratnih programa DISFF-a u Kinu Zelina za vrijeme trajanja festivala.

Prijave za radionicu primaju se do 1. travnja na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. [PD]

na vrh članka