prigorjehr-regionalni-portal
Menu

UMjetnjak 2018: još bolji i kvalitetniji

UMjetnjak 2018: još bolji i kvalitetniji

Ove godine u sklopu programa UMjetnjak u organizaciji Udruge za alternativnu kulturu i mlade i Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina održana je likovna radionica grafike, koju je vodila Martina Majcen, a ujedno su otvorene dvije izložbe mladih i talentiranih autorica: izložba Martine Majcen „Topografija vida“ i Mateje Majcen „U procesu“.

Izložbe je s velikom radošću otvorio gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, a obje su autorice, naše sugrađanke, svoje radove s oduševljenjem predstavile zelinskoj publici, koja se tom prilikom okupila u značajnom broju.

"Mi u Galeriji "Kraluš" imali smo priliku predstaviti renomirane autore, akademske slikare, i sam taj način prezentacije značajnih umjetnika koji iza sebe imaju karijeru i priznat rad, možda je i mladim slikarima, na što posebno onima koji su iz Zeline, dalo poticaja da se izraze i da imaju izložbu u našoj galeriji. Naravno, toga je bilo u prije, ali smatram da je ovo bolje napravljeno i nadam se da će to iz godine u godinu biti sve jače i prisutnije te da će kulturni odsjaj same Galerije i učilišta se odraziti i na kulturu Zeline i ljude koji će ju konzumirati, - kazao je Danko Merin, kustos Galerije "Kraluš".

Osim u prekrasnim izložbama, posjetitelji su imali priliku poslušati putopisno predavanje putopisca i avanturista Davora Rostuhara, kao i pogledati njegov prvi dokumentarac „Polarni san“. [KM; foto: KM, MDŽ]

na vrh članka